Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Κανονικά οι συνταγές του ΕΟΠΠΥ στην Βοιωτία!

Σε επίσχεση εργασίας οι συμβεβλημένοι ιατροί του ΕΟΠΥΥ, σταματούν και οι προμηθευτές την χορήγηση αναλώσιμων υλικών χωρίς μετρητά..

Κανονικά εκτελούνται οι συνταγές φαρμάκων του ΕΟΠΠΥ σε Θήβα και Λιβαδειά σε αντίθεση με άλλες περιοχές, όπου οι Φαρμακοποιοί εμφανίζονται διχασμένοι, μετά την απόφαση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου για διακοπή των κινητοποιήσεων. Οι διαφορετικές τάσεις στις τάξεις των Φαρμακοποιών φάνηκαν και στην Γενική Συνέλευση του Σαββάτου, με αποτέλεσμα οριακό υπέρ της αναστολής των κινητοποιήσεων..



Έντονες ενστάσεις συνεχίσει να εκφράζει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής (ΦΣΑ), ο οποίος θα εξετάσει την απόφαση της ΓΣ του ΠΦΣ σε συνεδρίασή του, ενώ αποφασισμένοι να συνεχίσουν να μη χορηγούν φάρμακα επί πιστώσει στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ εμφανίζονται οι Φαρμακοποιοί στα Δωδεκάνησα αλλά και στην Πέλλα, ενώ το τέλος Σεπτεμβρίου συνεχίζει και ο Σύλλογος του Ρεθύμνου.

Οι φαρμακοποιοί πάντως, συνεχίζουν να ζητούν την τακτοποίηση όλων των εξωσυμβατικών οφειλών του ΕΟΠΥΥ , την άμεση νομοθετική ρύθμιση του συμψηφισμού των υφισταμένων οφειλών καθώς και των όρων που αφορούν την υπαγωγή των φαρμακείων στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ, καθώς και την άμεση χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ στο 0,6% του ΑΕΠ, όπως και των εισφορών των ασφαλιστικών ταμείων προς τον ΕΟΠΥΥ.

Ακόμη ζητούν την επιμήκυνση της παρεχόμενης πίστωσης από τις φαρμακοβιομηχανίες και το φαρμακεμπόριο.

Στο μεταξύ μέχρι την Τετάρτη συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας οι συμβεβλημένοι ιατροί του ΕΟΠΥΥ, ενώ και οι προμηθευτές σταματούν τη χορήγηση αναλώσιμων υλικών χωρίς μετρητά και κάνουν πλήρες εμπάργκο σε 8 μεγάλα νοσοκομεία.

Κατά τη διάρκεια της επίσχεσης θα εξυπηρετούνται όλα τα επείγοντα περιστατικά ενώ τα ραντεβού θα πρέπει να επαναπρογραμματιστούν.

Η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) έχει ανακοινώσει συμμετοχή και στη γενική απεργία της 26ης Σεπτεμβρίου.

Παράλληλα, σταματούν και οι παραδόσεις αναλώσιμου υγειονομικού και επιδεσμικού υλικού με πίστωση (δηλαδή σύριγγες μιας χρήσης, γάζες, γάντια, κλπ), σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία και πλήρες εμπάργκο στην τροφοδοσία οκτώ εξ αυτών, από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Προμηθευτών Ιατρικών Ειδών (ΠΑΣΥΠΙΕ, λόγω των υπέρογκων χρεών, αλλά και της αφόρητης οικονομικής πίεσης, που δέχεται ο κλάδος.

Τα οκτώ νοσοκομεία που από σήμερα δε θα μπορούν να παραλάβουν κανένα υλικό είναι: ο «Ευαγγελισμός», το «Σισμανόγλειο», το «Αγ. Όλγα», το «Αττικόν», το «Τζάνειο», καθώς και τα νοσοκομεία Ρόδου («Α. Παπανδρέου»), Αλεξανδρούπολης και Καλαμάτας.