Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Με διαμαρτυρίες γονέων ο αγιασμός στο Χορτιάτη

 
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και για το προσωπικό του Αριστοτελείου
Πανό που χαρακτήριζε ανεπιθύμητους τους εκπροσώπους της δημοτικής αρχής στους αγιασμούς κρέμασε σε δύο δημοτικά, σε ένα γυμνάσιο και ένα Λύκειο στο Χορτιάτη η Ένωση Συλλόγων Γονέων. Οι γονείς ζήτησαν επίσης την άμεση έναρξη των εργασιών για την αποπεράτωση του νέου σχολικού συγκροτήματος στα Μπουλουβάνια, που θα βάλει τέλος στη χρήση κοντέινερς αντί σχολικών αιθουσών.

Οι δάσκαλοι προχώρησαν σε δίωρο συμβολικό αποκλεισμό των διευθύνσεων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ανατολικής και δυτικής Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με στοιχεία των διδασκαλικών συλλόγων τα σχολεία της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης είναι καλυμμένα σε δασκάλους και νηπιαγωγούς, ωστόσο, κενά παρατηρούνται σε ειδικότητες τόσο στα αναμορφωμένα προγράμματα του νέου σχολείου όσο και στα ολοήμερα.

Οι δάσκαλοι κατήγγειλαν, εξάλλου, ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των σχολείων ξεκινά τη νέα σχολική χρονιά με υπερχρεωμένες σχολικές επιτροπές από τις περσινές δαπάνες, που αντιστοιχούν περίπου τα 1.000 – 1.500 ευρώ στην καθεμία, επισημαίνοντας ότι το γεγονός αυτό θα δημιουργήσει προβλήματα στη λειτουργία των σχολείων, που ενδεχομένως δεν θα μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες του χειμώνα. Αύριο, δάσκαλοι και καθηγητές θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο άγαλμα του Βενιζέλου, στις 12.30, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας της ΔΟΕ και της τρίωρης στάσης εργασίας της ΟΛΜΕ.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν καθηγητές, ειδικό επιστημονικό προσωπικό, διοικητικοί και εργολαβικοί υπάλληλοι του Αριστοτελείου πανεπιστημίου, μπροστά στο κτίριο διοίκησης, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που κήρυξε για αύριο ο Ενιαίος Σύλλογος μελών ΔΕΠ, διαμαρτυρόμενος για τις περικοπές στις αποδοχές τους έως και 30%. Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, προκειμένου να παραδώσουν στον υπουργό ψήφισμα με τις θέσεις τους.

Αποχή από τις εξετάσεις αυτής της εβδομάδας (12-14/9) αποφάσισαν οι καθηγητές του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, σε συνέλευσή τους, συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις της ΟΣΕΠ-ΤΕΙ.

Σύμφωνα με τον περιφερειακό διευθυντή πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κεντρικής Μακεδονίας, Θεόδωρο Καρτσιώτη, που παρέστη σε αγιασμούς σε πέντε σχολεία στο κέντρο της πόλης, η νέα σχολική χρονιά βρίσκει τους εκπαιδευτικούς στις θέσεις τους με ελάχιστα κενά στο μάθημα της πληροφορικής της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που όμως θα καλυφθούν άμεσα, αλλά και με όλους τους τίτλους βιβλίων μοιρασμένους σε όλους τους μαθητές.