Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Και αυτοί οι τρείς στα ΜΜΕ…Τσιγάρο πρέφα και καφέ…



ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΟΔΗΓΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ…ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ
ΑΓΩΝΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΔΗΜΟΤΩΝ
ΓΙΑ Ν’ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ Η ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ


Εξήντα 60 δήμοι της χώρας έχουν χρεωκοπήσει, αφού δεν μπορούν να πληρώσουν μισθούς, λειτουργικές δαπάνες και καθημερινά έξοδα.
Σε λίγο πολλοί δήμοι της χώρας θα οδηγηθούν σε στάση πληρωμών και διακοπή παροχής των πιο κρίσιμων κοινωνικών υπηρεσιών, που παρέχονται σε λαϊκά στρώματα και τώρα εξαθλιώνονται από την κυβερνητική πολιτική. Υπηρεσίες σχολικών επιτροπών, μεταφορές μαθητών, βρεφονηπιακοί σταθμοί, δημοτικά ιατρεία, ΚΑΠΗ, πρόγραμμα βοήθειας στο σπίτι, προνοιακές παροχές, καθαριότητα, δημοτικά έργα, περιβάλλον, πολιτισμός, αθλητισμός, καθώς και οι απολύτως αναγκαίοι σήμερα θεσμοί κοινωνικής αλληλεγγύης παύουν να λειτουργούν.
Οι καταχρηστικά παρακρατούμενοι από την κυβέρνηση πόροι των δήμων, αν και έχουν θεσμοθετηθεί με το νόμο 259/3852, είναι :
· οφειλόμενες δόσεις των ΚΑΠ μέχρι το τέλος του χρόνου, με βάση τα 2,7 δις ευρώ.
· οφειλόμενη, ήδη από τον Ιανουάριο, 4η δόση των παρακρατηθέντων πόρων (214 εκ. ευρώ)
· οφειλόμενη δόση της ΣΑΤΑ, από τον Φεβρουάριο του 2012 ποσό 299 εκ. ευρώ.
· ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου σε προμηθευτές (περίπου 1 δις ευρώ για την αυτοδιοίκηση)
Οι περικοπές πόρων ανέρχονται σε 29%, ενώ τα τρία μνημονιακά χρόνια οι ΚΑΠ έχουν μειωθεί κατά 60% και η ΣΑΤΑ κατά 50%. Ταυτόχρονα, πολλοί δήμοι αντιδρούν έμπρακτα στις απολύσεις εργαζομένων και τον προωθούμενο θεσμό της εφεδρείας.
Οι δημοτικές αρχές, αν και στην πλειοψηφία τους συντηρητικές και με παλαιοκομματικές πελατειακές σχέσεις, παρ’ όλ’ αυτά η πλησιέστερη στους πολίτες δημόσια εξουσία, αποφάσισαν στο έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας) στις 30/8 ότι δεν θα πέσουν αμαχητί.
Ο αγώνας για τη σωτηρία των δήμων είναι σημαντικός. Αφορά όλους μας. Είναι ο πρώτος αντιμνημονιακός αγώνας που δίνουν από κοινού οι αιρετοί εκπρόσωποι των δημοτών, οι εργαζόμενοι στους δήμους και οι δημότες.
· Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ ενώνει τις δυνάμεις του με την μαχόμενη Αυτοδιοίκηση…Οι αδιέξοδοι δρόμοι του μνημονίου, της Τρόικας Εσωτερικού που σε αγαστή σύμπνοια με την Τρόικα εξωτερικού διαλύει την κοινωνία και τους θεσμούς της, δεν θα περάσουν…

Και αυτοί οι τρείς (Σαμαράς-Βενιζέλος-Κουβέλης) στα ΜΜΕ…Τσιγάρο πρέφα και καφέ
σαν το παλιό τραγούδι, σαν τον παλιό καλό καιρό…


Το πολιτικό προσωπικό της χρεοκοπίας της χώρας του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ έφτιαξαν εδώ και 40 χρόνια ένα κράτος ημετέρων, κολλητών και εκλογικών πελατών για να διατηρούν την εξουσία τους, και τώρα μας καλούν να πληρώσουμε το μάρμαρο…Ε, Δεν θα τους περάσει…
Το γραφείο Τύπου
ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Βοιωτίας