Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Ευχές για καλή σχολική χρονιά από το Δήμαρχο Θηβαίων!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κοντά στους μαθητές και τις μαθήτριες της πόλης των Θηβών βρέθηκε την πρώτη μέρα της νέας σχολικής χρονιάς ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, στην τελετή του Αγιασμού στα Δημοτικά Σχολεία 1ο , 7ο και 8ο, στο 2ο Γυμνάσιο και Λύκειο και στο 1ο Νηπιαγωγείο.

Ταυτόχρονα, αντιδήμαρχοι και εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής παραβρέθηκαν στην τελετή του Αγιασμού και στις υπόλοιπες σχολικές μονάδες του Δήμου Θηβαίων, δείχνοντας έμπρακτα την προτεραιότητα του Δήμου στα θέματα παιδείας.

Ο Δήμαρχος Θηβαίων στον χαιρετισμό του ευχήθηκε στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς καλή δύναμη και καλή σχολική χρονιά με επιτυχία στο έργο τους .

Προέτρεψε επίσης τους μαθητές και τις μαθήτριες να αγαπάνε και να σέβονται τους γονείς και τους δασκάλους τους και να φροντίζουν το σχολείο τους σαν να είναι το σπίτι τους, υπογραμμίζοντας ότι «ο Δήμος, στο πνεύμα της καλής συνεργασίας θα είναι αρωγός και συμπαραστάτης στην εκπαιδευτική κοινότητα, προκειμένου να δώσει λύσεις σε όσα θέματα έχει τη δυνατότητα και τα μέσα να το πράξει»

Τόνισε δε ότι «με τα υπάρχοντα δεδομένα, τα σχολεία του Δήμου Θηβαίων δεν θ’ αντιμετωπίσουν κανένα πρόβλημα στη λειτουργία τους, καθώς οι υπάρχουσες πιστώσεις επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών συντήρησης και θέσμανσης».

Τέλος, ο Δήμαρχος Θηβαίων αναφέρθηκε και στις διήμερες κινητοποιήσεις των Δήμων της χώρας με αναστολή της λειτουργίας τους στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου, συγκέντρωση, πορεία και συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών, στις οποίες συμμετέχει και ο Δήμος Θηβαίων, προκειμένου να ενημερωθούν όλοι οι πολίτες για τα σοβαρά προβλήματα που έχουν προκαλέσει στους Δήμους οι περικοπές κατά 60% στους πόρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.