Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Δίχως λόγο ανησυχία για τους λογαριασμούς νερού στην Θήβα!



Το δίμηνο έγινε τετράμηνο λόγω οικονομίας και έλλειψης προσωπικού…

Αλ. Στάϊκος: «Καμία αύξηση στο νερό – Αλλαγές λόγω … κρίσης»

Ομόφωνη απόφαση στην ΔΕΥΑΘ για την εξόφληση των λογαριασμών σε δυο άτοκες δόσεις…

Έντονα αντέδρασαν οι Θηβαίοι πολίτες μόλις έλαβαν του λογαριασμούς του νερού, αλλά χωρίς να μπουν στον κόπο, από την τρομάρα τους, να δουν ότι πρόκειται για τετράμηνο και όχι δίμηνο…

Και μόνο που είδαν το ποσό ανεβασμένο , άρχισαν να διαμαρτύρονται για νέες αυξήσεις στο νερό, θεωρώντας ότι όλα πλέον συμβαίνουν στην παράλογη λογική των αυξήσεων εν μέσω περικοπών….

«Καμία αύξηση δεν έγινε, το είχαμε πει και στο Δημοτικό Συμβούλιο , απλά λόγω έλλειψη προσωπικού για τους καταμετρητές της ΔΕΥΑΘ, ο λογαριασμός αφορά 4μηνο και όχι δίμηνο» καθησυχάζει ο Δήμαρχος Θηβαίων Σπ. Νικολάου κι εμείς πήραμε τον δρόμο για την ΔΕΥΑΘ, όχι μόνο για να δούμε αναλυτικά τις χρεώσεις, αλλά κυρίως για να επιβεβαιώσουμε μια σημαντική για τους καταναλωτές είδηση, που έχει να κάνει με την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Άρδευσης….
«Νέες αυξήσεις των τιμολογίων της ΔΕΥΑΘ έχουν να γίνουν από το 2007! Αυτό που άλλαξε είναι η καταμέτρηση, η οποία αντί 2μήνου , θα γίνεται πλέον ανά τετράμηνο, για λόγους οικονομίας και έλλειψης προσωπικού, χωρίς καμία επιβάρυνση στην τιμή κατανάλωσης του νερού» διαβεβαιώνει και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΘ Αλ. Στάϊκος, χαρακτηρίζοντας εύλογη την ανησυχία των καταναλωτών, αλλά χωρίς αντίκρισμα…

Παράλληλα επιβεβαιώνεται και η σημαντική πληροφορία, που έχει να κάνει με την διευκόλυνση των καταναλωτών στην εξόφληση των τιμολογίων…

«Το Δ.Σ της ΔΕΥΑΘ ομόφωνα αποφάσισε πρόσφατα την εξόφληση των λογαριασμών σε δυο άτοκες δόσεις, μέσα στην δίνη της οικονομικής κρίσης» υπογραμμίζει ο κ. Στάϊκος, εξηγώντας πως «Αν ένας λογαριασμός των 100 ευρώ της ΔΕΥΑΘ λήγει 20 Οκτωβρίου 2012, ο καταναλωτής έχει την δυνατότητα να καταβάλλει στις 20/10/12 το 50%του λογαριασμού (50 ευρώ) και μέσα στο επόμενο δίμηνο να αποπληρώσει το υπόλοιπο 50%, δηλαδή τα υπόλοιπα 50 ευρώ»

Καλή κίνηση για τους καταναλωτές, που καλούνται ανά μήνα να πληρώνουν δυσβάσταχτους φόρους και χαράτσια, αδυνατώντας να ξοφλήσουν παράλληλα λογαριασμούς νερού σε αντίθεση με την ΔΕΗ, η οποία κόβει το ρεύμα στον δεύτερο λογαριασμό κι ετοιμάζεται για νέες αυξήσεις με το νέο έτος..

Που ακούστηκε να κόβονται μισθοί και συντάξεις, η ανεργία να ανεβαίνει στα ύψη και τα τιμολόγια να παίρνουν την άγουσα, μόνο η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να το εξηγήσει!