Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Οι αποχωρήσεις... φέρνουν νέο κόμμα

 
Τι σχεδιάζουν πρώην στελέχη των Ανεξάρτητων Ελλήνων
Για νέο κόμμα «ζυμώνονται» οι αποχωρήσαντες από τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Επενδυτή, αυτή την περίοδο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη εγχείρημα για τη δημιουργία νέου κόμματος, με βασικό κορμό όσους έφυγαν από το κόμμα του Πάνου Καμμένου και με βασικό χαρακτηριστικό την αντιμνημονιακή γραμμή.

Η πρώτη δημόσια συνεύρεση των ανεξάρτητων πλέον βουλευτών και στελεχών σε ταβέρνα στο Μοναστηράκι σηματοδότησε την έναρξη ανοιχτών συζητήσεων για την πολιτική απόπειρα, η οποία θα αποκρυσταλλωθεί στην πορεία.

Κώστας Μαρκόπουλος, Χρήστος Ζώης, Γιάννης Κουράκος, Γιάννης Μανώλης, Δημήτρης Σταμάτης, Νίκος Δρίτσας και άλλοι, συζήτησαν για τις εξελίξεις και τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται μετά την αποχώρησή τους από τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Η γενική εκτίμηση των συμμετεχόντων στην κίνηση είναι ότι υπάρχει «ακάλυπτος» πολιτικός χώρος στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας, μετά την μνημονιακή προσήλωση του Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο μπορεί να διεκδικήσει ένας νέος σχηματισμός.

Οι γιορτές των Χριστουγέννων θα αποτελέσουν ευκαιρία για τους βουλευτές και τα στελέχη προκειμένου να διαπιστώσουν την άποψη και τις προθέσεις των ψηφοφόρων τους στις εκλογικές περιφέρειές τους.