Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

Γιώργος Κατσιμπάρδης προς το Επιμελητήριο Βοιωτίας -“ΔΕΣΤΕ” ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΣΩΠΟΥ


Με μεγάλη επιτυχία οργανώθηκαν στις 8 Δεκεμβρίου 2012 στη Λιβαδειά, οι εκδηλώσεις για τα 60 χρόνια από την ίδρυση του Επιμελητηρίου Βοιωτίας. Στην Αίθουσα Συνεδριάσεων πραγματοποιήθηκαν ομιλίες από ειδικούς πάνω σε θέματα που χειρίζονται τα Επιμελητήρια ενώ το βράδυ ακολούθησε συνεστίαση στο Κέντρο “RODO PALACE” του Ορχομενού, όπου κεντρικός ομιλητής ήταν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κύριος Ιερώνυμος.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε μεταξύ άλλων ο πρώην υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Κατσιμπάρδης τις απόψεις του οποίου ζήτησε η Διοίκηση του Επιμελητηρίου και τις καταχώρησε στο ¨Επετειακό Λεύκωμα¨ για τα 60 χρόνια λειτουργίας του που εξέδωσε. Στην τοποθέτησή του ο Γιώργος Κατσιμπάρδης αναφέρει τα εξής:

«Θέλω ειλικρινά να σας συγχαρώ για την πρωτοβουλία που πήρατε να οργανώσει το Επιμελητήριό σας – που έχει αναδειχθεί πλέον ως ο πιο σταθερός και αποδοτικός θεσμός της περιοχής μας – το 2ο Περιφερειακό του Συνέδριο.

Πιστεύω ότι αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάει η χώρα μας, και ιδιαίτερα η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, η οποία πλήττεται, περισσότερο από πολλές άλλες, από την ανεργία και ειδικότερα από την ανεργία των νέων, ¨μετράει¨ χιλιάδες καταστήματα και επιχειρήσεις να κλείνουν και υφίσταται τις συνέπειες από τη μείωση των εισοδημάτων ιδιαίτερα των εργατοϋπαλλήλων, των αγροτών και των συνταξιούχων, θα βρείτε τρόπο να καταθέσετε εμπεριστατωμένες προτάσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτών, που δύσκολα θα μπορέσουν να αγνοήσουν εκείνοι που κυβερνούν σήμερα τη χώρα μας. Άλλωστε, πέρα από το γεγονός ότι διαθέτετε ένα εύρωστο και πολύ ισχυρό συνδικαλιστικό κίνημα, που έχει ως βάση του 17.000 μέλη, έχετε και το πλεονέκτημα να ηγείται του Επιμελητηρίου σας ο κ. Αγνιάδης, τον οποίο δεν εκλέγετε ως πρόεδρό σας μόνο για 30 χρόνια συνεχώς (από τα 60 της ύπαρξης τού Επιμελητηρίου σας), αλλά τον έχετε αναδείξει και Γενικό Γραμματέα της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, όπου έχει τη δυνατότητα να ασκεί την επιρροή του, πάντα προς όφελός σας.
Όπως γνωρίζετε, τα Επιμελητήρια μπορούν να προβαίνουν σε “Πραγματογνωμοσύνες”, οι οποίες έχουν αυξημένο κύρος, όπως έχει δεχθεί παγίως η νομολογία, δεδομένου ότι αυτά είναι νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου. Με βάση τα παραπάνω θα μπορούσατε “να τείνετε χείρα βοηθείας” σε δύο περιοχές που πλήττονται βάναυσα από τη μόλυνση: Την περιοχή Οινοφύτων – Σχηματαρίου και εκείνη των μεταλλίων Αγίου Ιωάννη Κοκκίνου και της Λάρκο, οι εργαζόμενοι και οι κάτοικοι των οποίων βάλλονται καθημερινά από τη μόλυνση του περιβάλλοντος, με αποτέλεσμα μεγάλος αριθμός ασθενειών και θανάτων να προέρχεται από τον καρκίνο.
Πιο συγκεκριμένα θα μπορούσε το Επιμελητήριο Βοιωτίας με τις, όχι ευκαταφρόνητες, οικονομικές δυνατότητες που έχει, να αναθέσει σε ειδικευμένους Έλληνες και ξένους επιστήμονες να γνωματεύσουν άμεσα και υπεύθυνα για τις αιτίες που προκαλούν τη μόλυνση της περιοχής του Ασωπού και να υποδείξουν τρόπους ώστε να μπει ένα τέλος σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση, που δυστυχώς καταστρέφει πολλούς ανθρώπους και οικογένειες, και παράλληλα εκθέτει τη χώρα μας διεθνώς. Άλλωστε είναι πλέον καιρός το Επιμελητήριο Βοιωτίας να αγωνιστεί ώστε όσες βιοτεχνίες και βιομηχανίες δεν είναι υψηλής τεχνολογίας και δεν προστατεύουν την περιοχή τους, και το περιβάλλον γενικότερα, από τη μόλυνση να διαθέσουν τα απαιτούμενα χρηματικά ποσά για την κατασκευή σύγχρονων βιολογικών καθαρισμών.

Και πάλι σας εύχομαι καλή επιτυχία στο Συνέδριό σας και γενικότερα στο έργο που επιτελείτε».