Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Μήνυμα του αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερώνυμου για τα Χριστούγεννα

«Σήμερα, όσο ποτέ στο παρελθόν, είναι επείγουσα ανάγκη να συνεχίσουμε ...
να δείχνουμε γενναιοφροσύνη, αλληλεγγύη και εθελοντική προσφορά»... αναφέρει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στο μήνυμά του για τα Χριστούγεννα.
Καλεί επίσης το κράτος να μην υιοθετεί πολιτικές που στηρίζουν τους λίγους σε βάρος των πολλών, λέγοντας τα εξής:

«"Χριστός γεννάται" και το νόημα των Χριστουγέννων μας δίνει το δικαίωμα να παρακαλέσουμε το ελληνικό κράτος να σκύψει πάνω από τους συνανθρώπους μας και σε αυτές τις δύσκολες ώρες που διέρχεται ο τόπος να αφήσουμε πίσω πολιτικές επιλογές που στηρίζουν τους λίγους σε βάρος των πολλών. Μας δίνει επίσης το δικαίωμα να καλέσουμε όσους διαθέτουν πλούτο να τον θέσουν στην υπηρεσία των συνανθρώπων μας».

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος τονίζει την αναγκαιότητα να υπάρξει αλληλεγγύη και ανθρωπιά κυρίως προς όσους πολίτες δοκιμάζονται από την κρίση.

Σύμφωνα με τον κ. Ιερώνυμο, «χρειάζεται επειγόντως να δείξουμε όλοι αλληλεγγύη, ανθρωπιά και ευαισθησία και είναι ζωτικής σημασίας να στηριχθούν με κάθε τρόπο η περίθαλψη, η μόρφωση και και η επιβίωση των Ελλήνων».

«Καλούμαστε όλοι, ο καθένας με τις γνώσεις, τις ικανότητες και τα χαρίσματά του, να συμβάλουμε στη σωτηρία του τόπου μας και στο πλευρό του δοκιμαζόμενου συνανθρώπου μας στη γειτονιά, στον τόπο εργασίας ή στον δρόμο. Και πρώτιστα καλούμαστε να στηρίξουμε εκείνον που δεν έχει εργασία και στέγη. Εκείνον που χρειάζεται ζεστασιά και φαγητό», συνεχίζει στο μήνυμά του ο Αρχιεπίσκοπος.