Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Θήβα:Σε ενεχυροδανειστήριο της περιοχής τα κλοπιμαία της 49χρονης


Εξιχνιάστηκε, μετά από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, κλοπή χρυσαφικών που διαπράχθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο, από οικία 49χρονης ημεδαπής στη Θήβα.

Στο πλαίσιο της έρευνας, προέκυψε ότι δράστης της ανωτέρω κλοπής είναι ένας 21χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.

Ειδικότερα, την 25-01-2013 καταγγέλθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Θηβών από την 49χρονη ιδιοκτήτρια της οικίας, η κλοπή χρυσαφικών και κοσμημάτων της, συνολικής αξίας (15.000 ευρώ), για την οποία όπως διαπιστώθηκε από τους αστυνομικούς δεν υπήρχαν εμφανή ίχνη παραβίασης.

Μετά από ενδελεχή έρευνα, σε συνδυασμό με κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων και πληροφοριών, προέκυψε ότι ο 21χρονος την 11-12-2012 εισήλθε από ανασφάλιστη πόρτα στην οικία της 49χρονης και χωρίς να γίνει αντιληπτός αφαίρεσε τα χρυσαφικά, μέρος των οποίων πούλησε τις επόμενες ημέρες σε ενεχυροδανειστήριο της περιοχής.

Οι αστυνομικοί διενεργώντας ελέγχους, εντόπισαν το ενεχυροδανειστήριο όπου ο δράστης είχε πουλήσει τα χρυσαφικά, ο ιδιοκτήτης του οποίου είχε προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, που προβλέπονται από τη σχετική νομοθεσία για συναλλαγές με ενεχυροδανειστήρια (καταχώρηση, εγγραφή στο τηρούμενο βιβλίο αγοροπωλησιών κ.λ.π.) και κατάσχεσαν τα κλαπέντα κοσμήματα.

Συγκεκριμένα οι αστυνομικοί κατάσχεσαν:

· Δύο (2) χρυσά δαχτυλίδια με πολύτιμες πέτρες,

· δύο (2) χρυσές αλυσίδες και μία (1) χρυσή λίρα με μενταγιόν.

Τα κατασχεθέντα χρυσαφικά αναγνωρίστηκαν από την παθούσα και της αποδόθηκαν, ενώ ο 21χρονος προσαγόμενος στο Τμήμα Ασφαλείας Θηβών ομολόγησε την διάπραξη της κλοπής.

Τις αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο διενήργησετο Τμήμα Ασφαλείας Θηβών και η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.