Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Χωρίς συμμετοχή η κινητοποίηση των αγροτών της Βοιωτίας στο 90χλμ της Εθνικής



Με μικρή συμμετοχή πραγματοποιήθηκε  η κινητοποίηση των αγροτών της Βοιωτίας στο 90 χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας οι οποίοι για άλλη μια φορά διαμαρτυρήθηκαν για την αδιάλλακτη στάση της κυβέρνησης και πρόβαλαν τα αιτήματά τους επικεντρώνοντας στη μείωση του κόστους παραγωγής.

Οι αγρότες πεζή παρουσία δυνάμεων της αστυνομίας συγκεντρώθηκαν σε ένα τμήμα του δρόμου για λίγα λεπτά και στη συνέχεια αποχώρησαν.

Αν και αρχικά φάνηκε να υπήρχε παλμός στη συνέχεια η κινητοποίηση χωρίς κανέναν προφανή λόγο «ξεφούσκωσε» με αποτέλεσμα να ακουστούν σχόλια για «γελιοποίηση» του αγροτικού κινήματος.

Χαρακτηριστικό δε της κατάστασης που επικρατούσε στο τέλος ήταν ότι κανένας δεν ήθελε να κάνει δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης για την κινητοποίηση και οι περισσότεροι έφυγαν με το κεφάλι σκυμμένο....Ωστόσο ο αγροτοσυνδικαλιστής Γιάννης Σκούμας αναφερόμενος στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας δήλωσε μεταξύ άλλων: «Το πρόβλημα δεν είναι μόνο του Αγρότη, είναι πρόβλημα της μέσης ελληνικής οικογένειας. Όταν βλέπεις μια κυβέρνηση, που θέλει να λέγεται δημοκρατική, να κόβει τις συντάξεις του ΟΓΑ των 330 ευρώ και το επίδομα ανεργίας, τότε αυτοί οι άνθρωποι είναι ψυχανώμαλοι και αδυνατείς να τα βάλεις μαζί τους».