Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Η Λιβαδειά δεν «αγκάλιασε» το πανεπιστήμιο και το πανεπιστήμιο δεν «αγκάλιασε» τη Λιβαδειά.

Η αδιαφορία του Δήμου και των φορέων της περιοχής έσπασε τελικά τη σιωπή των φοιτητών του πανεπιστημιακού τμήματος της Λιβαδειάς.

Έστω και καθυστερημένα οι φοιτητές είπαν μεγάλες αλήθειες που κανείς δεν τόλμησε να πει όλα αυτά τα χρόνια.

Συμφωνούν ότι ο όμιλος φίλων που ευαγγελίζεται ο κος Παπαγγελής είναι κερκόπορτα για την ιδιωτικοποίηση της Παιδείας.
«Οι προτάσεις που γίνονται για την αυτοχρηματοδότηση του τμήματος από εταιρεία «φίλων» μας βρίσκει κάθετα αντίθετους γιατί πρώτον οι φοιτητές δεν εισήρθαμε μετά από δύσκολες πανελλαδικές εξετάσεις σε ένα ιδιωτικό ίδρυμα αλλά σε ένα δημόσιο , αναγνωρισμένο ΑΕΙ και δεύτερον ένα πανεπιστημιακό τμήμα δεν μπορεί να στηρίζεται στον «οβολό» καθενός πολίτη που χειμάζεται από αυτή την ζοφερή οικονομική κρίση», αναφέρουν χαρακτηριστικά στο δελτίο τύπου που εξέδωσαν.. http://viotianet.gr/

Συμφωνούν ότι και η διοικούσα και ο Δήμος Λεβαδεών (τόσο επί δημαρχείας Τσιφή όσο και επί των ημερών της σημερινής δημοτικής αρχής) ουσιαστικά ήταν ανύπαρκτοι όλα αυτά τα χρόνια, λέγοντας:

«Ιδιαίτερα το τελευταίο καιρό ενημερωνόμαστε για τις προσπάθειες που κάνουν ο Δήμος και οι τοπικοί άρχοντες για την παραμονή του τμήματος στη Λιβαδειά. Αυτό θα γινόταν κατανοητό και αποδεκτό από το φοιτητικό κόσμο εάν αυτές οι προσπάθειες είχαν ασκηθεί μαζί με τη Διοικούσα Επιτροπή του Πανεπιστημίου μας πολλά χρόνια πριν για να διοριστεί ο απαραίτητος αριθμός μελών ΔΕΠ που θα εξασφάλιζε την αυτόνομη λειτουργία του τμήματος, την ολοκληρωμένη κτηριακή εγκατάσταση του και φυσικά την ανάπτυξη της Σχολής με νέα τμήματα. Η παντελής όμως έλλειψη ηθικής στήριξης προς το Πανεπιστήμιο από τη χρονιά ιδρύσεως του μέχρι τώρα έφερε τα σημερινά αποτελέσματα! Φυσικά δεν αναφερόμαστε στους απλούς πολίτες της Λιβαδειάς με τους οποίους οι φοιτητές έχουν μια πολύ καλή και αρμονική συνύπαρξη».

Ωστόσο ευθύνες έχουν και οι ίδιοι οι φοιτητές γιατί στάθηκαν όλα αυτά τα χρόνια στα δικαιώματά τους ως ακαδημαϊκοί πολίτες και ξέχασαν τις υποχρεώσεις τους ως μέλη της τοπικής κοινωνίας στην οποία ζούσαν.
Ποτέ μέχρι σήμερα δεν εξέφρασαν δημόσια τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Ποτέ μέχρι σήμερα δεν ενημέρωσαν τους πολίτες της Λιβαδειάς για τα όσα τώρα καταγγέλλουν.

Ποτέ μέχρι σήμερα δεν ζήτησαν βοήθεια για να κάμψουν την αδιαφορία των φορέων και της εκάστοτε δημοτικής αρχής που επίσης καταγγέλλουν, παρά μόνο τώρα που μίλησε το πρόγραμμα Αθηνά, συμφωνούν με αυτό και ζητούν να φύγουν και να ενταχθούν σε άλλο πανεπιστήμιο.

Η Λιβαδειά δεν «αγκάλιασε» το πανεπιστήμιο και το πανεπιστήμιο δεν «αγκάλιασε» τη Λιβαδειά.