Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ


Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θηβαίων στην τακτική του συνεδρίαση της30ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2013 σε συνέχεια ενημερωτικής συνάντησης που πραγματοποιήθηκε την ίδια ημέρα με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής στο χώρο του Γεν. Νοσοκομείου Θηβών, στην οποία παραβρέθηκαν η Διοίκηση και στελέχη του Νοσοκομείου, Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό, ο Δήμαρχος Θηβαίων, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και δημοτικοί σύμβουλοι, συζήτησε εκ νέου τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Γενικό Νοσοκομείο Θήβας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο μετά από διαλογική συζήτηση, μειοψηφούντων των δημοτικών συμβούλων κ.κ. Αντ.Τουλουμάκου και Λαζ.Κολιγιάννη, οι οποίοι ψήφισαν λευκό, εξέδωσε

Κ Α Τ Α Π Λ ΕΙ Ο Ψ Η Φ Ι Α

το ακόλουθο Ψήφισμα:
Καταδικάζουμε την απαράδεκτη κυβερνητική ενέργεια κατάργησης της νομικής προσωπικότητας και αυτονομίας του Γενικού Νοσοκομείου Θηβών, που οδηγεί στην αδυναμία λήψης αποφάσεων από διοίκηση εντεταλμένη να εξυπηρετεί τις ανάγκες δημόσιας υγείας της πόλης και της περιοχής μας.

Καταγγέλλουμε, όπως έχουμε κάνει και με προηγούμενα ψηφίσματα και αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, την υποχρηματοδότηση του Νοσοκομείου όσον αφορά τις εφημερίες, τα υλικά που είναι αναγκαία για την επαρκή και πλήρη λειτουργία του και τη διαπιστωμένη υποστελέχωση σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, που οδηγεί σε διακινδύνευση της ασφαλούς λειτουργίας του νοσοκομείου και σε μη ανταπόκριση στις αυξημένες ανάγκες των συμπολιτών μας και των χιλιάδων εργαζομένων στην περιοχή.

Οι παραπάνω ενέργειες και παραλείψεις συντελούν στην απαξίωση της παροχής Δημόσιας και Δωρεάν Υγείας, την οποία σταθερά υποστηρίζουμε και απαιτούμε.

Για τους λόγους αυτούς

Ζητάμε την χωρίς καμία καθυστέρηση πλήρη στελέχωση του Νοσοκομείου Θήβας σε τακτικό και με πλήρη εργασιακά δικαιώματα ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό (διοικητικό και βοηθητικό) και την άμεση ανάκληση της υπουργικής απόφασης που κατάργησε τη νομική του προσωπικότητα και το συγχώνευσε με το Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς με έδρα την πόλη της Λιβαδειάς.

Καλούμε δε τους συμπολίτες μας σε εγρήγορση και ετοιμότητα, για να αρθούν οι αρνητικές εξελίξεις που οδηγούν σε περαιτέρω υποβάθμιση το Νοσοκομείο της Θήβας, και σε περίπτωση που αυτό δεν γίνει άμεσα, προειδοποιούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, για την οργάνωση δυναμικών κινητοποιήσεων, ώστε να διαφυλάξουμε τη λειτουργία του Νοσοκομείου μας.