Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Οι ερωτήσεις του "Σύγχρονου Δήμου" για την συνεδρίαση Δημοτικού Ελέγχου


1. Με βάση το επιχειρησιακό τετραετές του δήμου, θα θέλαμε να μας ενημερώσετε για την πορεία του τεχνικού προγράμματος των έργων έως σήμερα, Φεβρουάριος 2013.

2. Με πρότασή μας συστάθηκε επιτροπή εξέτασης θεμάτων από άπτονται των Α.Π.Ε, η οποία έχει ως αποκλειστικό αντικείμενο την ενημέρωση και τη δυνατότητα συνεργασίας του δήμου μας με επενδύσεις σε Α.Π.Ε., κυρίως σε φωτοβολταϊκά, με σκοπό την αναζήτηση και επιβολή ανταποδοτικών ή και αντισταθμιστικών οφειλών. Επίσης, θα θέλαμε να μας ενημερώσετε πόσα εισπράχθηκαν από τις ανεμογεννήτριες .

3. Σε ότι αφορά την περιβόητη υπόθεση ¨ΤΕΡΑ΅, ενημερωθήκατε από τον Επιθεωρητή της Δημόσιας Διοίκησης ότι :
α ) Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και η έκτακτη επιχορήγηση από το Υπ. Εσ. κρίθηκε καθ΄ όλα νόμιμη.
β ) Ερευνάται αν οι μελέτες ολοκληρώθηκαν και αν παραδόθηκαν στην Τ. Υ του δήμου μας. Θέλουμε περαιτέρω ενημέρωση.

4. Στο πνεύμα της ισονομίας των λογικών έχουμε επανειλημμένα τοποθετηθεί στο περιβόητο δάνειο του πρώην Δήμου Θίσβης για την υδροδότηση του οικισμού Αλυκής – Αγ. Νικολάου.
Εμμένουμε στην απαλλαγή των κατοίκων από την επιβάρυνση του δανείου και εγγραφή του ποσού στον προϋπολογισμό της ΔΕΥΑΘ, όπως πράττεται για όλους τους δημότες του Δήμου μας.

5. Κλείσατε δύο χρόνια από την ανάληψη της διοίκησης του Δήμου Θήβας. Θα θέλαμε να μας πείτε τι έχετε κάνει και ποια είναι η προσφορά σας στους αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους ( Ποιες είναι οι οικονομικές ενισχύσεις – πολιτιστικές εκδηλώσεις ; Ποιά αθλητικά έργα έχετε κάνει ; Έχετε προβεί σε συντήρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων ; ).

6. Σε πιο στάδιο βρίσκεται η ανακατασκευή της οδού Μακαρίου;

7. Διαβάζουμε στην Διαύγεια ότι κάνετε αρκετές μελέτες στο όριο της απ’ ευθείας ανάθεσης δεσμεύοντας αρκετά χρήματα του δήμου.
Γιατί επιλέγετε τις απευθείας αναθέσεις και όχι τους διαγωνισμούς, όπου υπάρχει μεγαλύτερη διαφάνεια ;

8. Πριν από αρκετό καιρό είχατε δεσμευτεί δημόσια στους πολίτες του Πυριού για τους τσιγγάνους. Επίσης και στον Συνοικισμό για τους πολυάριθμους αλλοδαπούς.
Τι προτίθεστε να κάνετε για την τήρηση των δεσμεύσεων σας;

9. Σας παραδώσαμε ενταγμένο έργο στο ΕΣΠΑ, για την υδροδότηση των Τ.Κ. Ελαιώνα και Νεοχωρακίου.
Τελικά ο Δήμος επιβαρύνεται με ΦΠΑ, ο οποίος κρίθηκε μη επιλέξιμος. Θεωρούμε ότι δεν χειριστήκατε σωστά την διαδικασία.
Σας θυμίζουμε ότι ο αντίστοιχος ΦΠΑ για την προμήθεια 2.500.000 ευρώ, του εξοπλισμού της ΔΕΠΟΔΑΘ επι των ημερών μας ήταν επιλέξιμος. Θέλουμε την απάντησή σας.


10. Πολίτης από την Τ.Κ. Καπαρελλίου έκανε προσφυγή κατά της απόφασης για τα περίπτερα και την κέρδισε. Έκανε λάθος η υπηρεσία που έκανε την εισήγηση ή κάνατε λάθος εσείς στην ερμηνεία του νόμου; Πώς σκοπεύετε να διορθώσετε τις όποιες αδικίες έχουν γίνει στους συμπολίτες μας;

11. Υπάρχει πολύ έντονος προβληματισμός από συμπολίτες μας για μια σύμβαση έργου που έγινε για την περισυλλογή και φροντίδα των αδέσποτων σκύλων.
Θέλουμε να μας γνωρίσετε την εταιρεία και τις διαδικασίες ανάθεσης

Διαβάστε επίσης: http://thiva-press.blogspot.gr/
Οι ερωτήσεις του συνδυασμού του Σταμάτη Χαλβατζή
Οι ερωτήσεις του ανεξάρτητου Δημ. Συμβούλου Θανάση Σκούμα