Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Μήνυμα συμπαράστασης Δημάρχου Θηβαίων στους αγρότες.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμαρχος Θηβαίων Σπυρίδων Νικολάου δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή του στους αγρότες του Νομού Βοιωτίας και τις οικογένειές τους και στηρίζει τα δίκαια αιτήματά τους και τον αγώνα τους ενάντια στις νέες επιβαρύνσεις, που πλήττουν τον πρωτογενή τομέα και οδηγούν τους αγρότες στην εγκατάλειψη της γης τους. Αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Σ’ αυτή τη δύσκολη εποχή ο αγροτικός κόσμος βάλλεται από καταιγισμό μέτρων και αποφάσεων (αύξηση τιμής πετρελαίου, αύξηση εισφορών σε ΟΓΑ και ΕΛΓΑ αλλαγή φορολογικού, μειώσεις στις αγροτικές συντάξεις, αυξήσεις στο αγροτικό ρεύμα, μειώσεις στις επιδοτήσεις, περιορισμοί της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής που επιβάλλει η Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ κα.) που συρρικνώνουν το εισόδημά του και τον ωθούν στην εγκατάλειψη της γης του.

Πιστεύω ότι η επανεκκίνηση της οικονομίας τη χώρας μας, στην σημερινή εποχή της κρίσης, θα έρθει μόνο με τη στήριξη του Πρωτογενή Τομέα και την ανάπτυξή του.

Γι’ αυτό το λόγο θα πρέπει η πολιτεία να φροντίσει να λάβει κάθε αναγκαίο μέτρο που θα φέρει την ανάπτυξη στον αγροτικό τομέα, όπως μέτρα για τη μείωση του κόστους παραγωγής, τη μείωση των τιμών των αγροτικών εφοδίων, τον έλεγχο των μεσαζόντων και να διεκδικήσει καλύτερες επιδοτήσεις για την αγροτική παραγωγή.

Συμπαραστέκομαι στον αγώνα των Βοιωτών αγροτών και στα δίκαια αιτήματά τους και ελπίζω σε μια αναπτυξιακή αγροτική πολιτική, που θα φέρει κέρδη τόσο στον αγρότη όσο και στην πατρίδα μας, θέμα το οποίο χαρακτηρίζω μείζονος σημασίας και το οποίο θα τεθεί για συζήτηση στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο».