Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Η "Αθηνά" έφερε βροχή παραιτήσεων και ντόμινο καταλήψεων


Σύσσωμη παραίτηση της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, μετά τις συγχωνεύσεις σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Το χορό των καταλήψεων ξεκίνησε η Θεσσαλονίκη

Την παραίτησή του υπέβαλε ο διορισθείς από την υπουργό Άννα Διαμαντοπούλου και πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, καθηγητής Ναπολέων Μαραβέγιας για λόγους ευθιξίας.
Ο κ. Μαραβέγιας διαμαρτύρεται ανοιχτά για το κλείσιμο των Τεχνολογικών Τμημάτων, ενώ σε πρωϊνή τηλεοπτική εκπομπή του Mega, ο ίδιος υπογράμμισε ότι δεν γνώριζε την απόφαση του υπουργείου Παιδείας.

Στο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων δεν θα εισαχθεί φέτος κανένας υποψήφιος στα εξής τμήματα:
* ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ, ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (με έδρα την Κεφαλονιά)
* ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (με έδρα την Κεφαλονιά)
* ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ (με έδρα τη Λευκάδα)
Το πρώτο λουκέτο διαμαρτυρίας στη συμπρωτεύουσα
Σε επ' αόριστον κατάληψη του "Αλεξάνδρειου" ΤΕΙ Θεσσαλονίκης προχωρά ο σύλλογος του διοικητικού προσωπικού του Ιδρύματος, εκφράζοντας την έντονη αντίθεσή του στη συγχώνευση τμημάτων του σχεδίου "Αθηνά".
Η διοίκηση του ΑΤΕΙΘ θεωρεί τις προτεινόμενες ανακατατάξεις "τουλάχιστον απρογραμμάτιστες" και ανορθολογικές και επισημαίνει ότι οδηγούν σε απαξίωση το ίδρυμα, με επιπτώσεις και στην οικονομία (βιομηχανία, αγροτοκτηνοτροφία) της ευρύτερης περιοχής, όπου παρέχει δυναμικό και τεχνογνωσία, ενώ δηλώνει ότι θα σταθεί "στο πλευρό των καθηγητών, των φοιτητών και των οικογενειών τους".
Ο σύλλογος διοικητικού προσωπικού του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης υπογραμμίζει μεταξύ άλλων τα προβλήματα που συνεπάγεται η μεταφορά θέσεων και σπουδαστών σε άλλες ΤΕΙ (Φλώρινα, Σέρρες), και επισημαίνει ότι "οι απαραίτητες συγχωνεύσεις" θα μπορούσαν να γίνουν και "εντός του ιδρύματος".
"Η θέση μας να συνεχιστεί η λειτουργία του Πανεπιστημιακού Τμήματος Διοίκησης Τεχνολογίας στη Νάουσα είναι σταθερή και αδιαπραγμάτευτη" τονίζει σε δήλωση του ο δήμαρχος Νάουσας Αναστάσιος Καραμπατζός, υπογραμμίζοντας ότι έχει ζητήσει ήδη συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό και ότι ο δήμος και το δημοτικό συμβούλιο θα δώσουν τον αγώνα τους για να αλλάξει η απόφαση.
Απόψε το βράδυ, στη Φλώρινα, διοργανώνεται με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής, σύσκεψη, με όλους τους φορείς της πόλης, για να συζητηθεί η σχεδιαζόμενη μεταφορά ενός τμήματος των ΤΕΙ Φλώρινας (σε Καστοριά) και ενός τμήματος του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (στη Θεσσαλονίκη). Η δημοτική αρχή έχει εκφράσει ήδη την αντίθεση της στις αλλαγές, ζητώντας να παραμείνουν τα δύο τμήματα στην πόλη.



Μίκα Κοντορούση
news247