Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Αποφυλακίστηκε η Σούλα του Ριζάι


http://www.newsit.gr
Η γυναίκα που βοήθησε το σύντροφό της, Αλκέτ Ριζάι, και τον Βασίλη Παλαιοκώστα να αποδράσουν με ελικόπτερο από τον Κορυδαλλό, αποφυλακίστηκε σήμερα.

Η Ασπασία Μητρoπία, που έγινε γνωστή στο πανελλήνιο ως “Σούλα του Περιστερίου”, εξέτισε τα 3/5 της ποινής της στις φυλακές του Ελαιώνα.

Η γυναίκα κατηγορήθηκε ότι νοίκιασε ένα ελικόπτερο και στη συνέχεια “κόλλησε” το όπλο στο κεφάλι του πιλότου και τον ανάγκασε να πετάξει ως τον Κορυδαλλό και να “παραλάβει” τον σύντροφό της και τον Βασίλη Παλαιοκώστα.

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θήβας επέβαλε τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής της στο Αστυνομικό Τμήμα της κατοικίας της. Η αίτηση αποφυλάκισής της έγινε δεκτή, καθώς είχε επικαλεσθεί λόγους υγείας δικούς της και της κόρης της, καθώς και άριστη συμπεριφορά στις φυλακές κατά το χρονικό διάστημα της κράτησής της.

Ο συνήγορος της Ασπασίας Μητροπία, Σάκης Κεχαγιόγλου, δήλωσε: "Εκφράζω τη χαρά και την ικανοποίησή μου για την αποφυλάκιση της Ασπασίας και την επιστροφή της στους δικούς της. Έχω την ελπίδα ότι στην κατ’ έφεση δίκη που εκκρεμεί θα αποδειχθεί η αθωότητά της"