Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

«Ξεβρακώθηκε» το υπουργείο Παιδείας για το Πανεπιστήμιο Στερεάς.


Την ιδιωτικοποίηση της παιδείας από την πίσω πόρτα αναζητά ντε και καλά, η τρικομματική κυβέρνηση και ο υπουργός παιδείας Κώστας Αρβανιτόπουλος.
Στη συνάντηση με τους φορείς της Στερεάς για την τύχη του πανεπιστημιακού τμήματος της Λιβαδειάς και γενικότερα της λειτουργίας του πανεπιστημίου Στερεάς ο κος Αρβανιτόπουλος με τη στήριξη του προέδρου της διοικούσας επιτροπής Δημήτρη Λουκόπουλου, ο οποίος ενώ με την ιδιότητα του προέδρου ζήτησε να παραμείνει το πανεπιστήμιο, με την ιδιότητα του Ακαδημαϊκού υποστήριξε ότι δεν αποτελούν οντότητα τέτοιες σχολές στην περιφέρεια καθώς αντιμετωπίζουν σοβαρά λειτουργικά προβλήματα.

Ο υπουργός ζήτησε από τους εκπροσώπους της περιφέρειας Στερεάς να επανέλθουν εντός του χρονικού διαστήματος της διαβούλευσης με νέα πρόταση για τη βιώσιμη λειτουργία του πανεπιστημίου.

Οπότε αποδεικνύεται ότι η τρικομματική κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο για την εκπαίδευση και όλα γίνονται για εξοικονόμηση χρημάτων μέσω της μείωσης των δαπανών για την παιδεία.

Ο περιφερειάρχης Στερεάς σε μία προσπάθεια να σώσει την «παρτίδα» μετά την αποκάλυψη των προθέσεων του υπουργείου, ζήτησε νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να αποτελέσει επιλέξιμη δαπάνη η χρηματοδότηση του πανεπιστημίου από την περιφέρεια, με 200.000 ευρώ ετησίως.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν, ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας Γεώργιος, οι 4 βουλευτές της Βοιωτίας Ε. Μπασιάκος, Ι. Καράμπελας Αν. Κουτσούμπας και Ι. Σταθάς, οι βουλευτές Φθιώτιδας Θ. Μακρή και Κ. Κουτσογιαννακόπουλος από τη ΝΔ και ο ανεξάρτητος Νίκος Σταυρογιάννης, ο περιφερειάρχης Στερεάς Κλέαρχος Περγαντάς και οι αντιπεριφερειάρχες Φανή Παπαθωμά, Θωμάς Σταίκος και Γιώργος Μουλκιώτης, ο Δήμαρχος Νίκος Παπαγγελής ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες απείλησε μία ακόμη φορά με παραίτηση, η δημοτική σύμβουλος Γιώτα Πούλου, ο πρώην Δήμαρχος Λιβαδειάς Αρ. Ρούσσαρης, ο πρώην υπουργός Αρ. Τσιπλάκος, ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Βοιωτίας Π. Αγνιάδης, ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Κ. Παπασπύρου και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Βοιωτίας Δ. Καραμάνης.
Viotianet