Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

"Αίσχος - κανιβαλισμός"


Σε όλα και στα πάντα υπάρχουν όρια. Οι φραγμοί αυτοί άλλοτε άγραφοι που υπάγονται στα πλαίσια της κυρίαρχης ηθικής πράξεως και της ανθρωπιάς και άλλοτε γραπτοί που υπάγονται στα πλαίσια των κανόνων δικαίου.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση και σύμφωνα με την καταγγελία που κατατέθηκε στα γραφεία της εθνικής ομοσπονδίας δανειοληπτών η εμπορική τράπεζα της Ελλάδος δεν ξεπέρασε απλώς άγραφους ηθικούς κανόνες ή τα όρια της ανθρωπιάς ξεπέρασε και τα όρια της απανθρωπιάς και έφτασε στον πλήρη κανιβαλισμό.

Πλέον συγκεκριμένα σύμφωνα με την καταγγελία που ελήφθη από την θυγατέρα του παθόντος , η Eμπορική Tράπεζα απέκτησε μία οικία – πρώτη κατοικία στα πλαίσια πλειστηριασμού. Πλειστηριασμού όμως ο οποίος διενεργήθηκε σε περίοδο που υπήρχε απαγόρευση διενέργειας μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης. Στην συγκεκριμένη περίπτωση η τράπεζα εκμεταλλεύτηκε την οικονομική αδυναμία και την ένδεια των συγκεκριμένων δανειοληπτών στο να ασκήσουν τα προβλεπόμενα ένδικα μέσα εντός των συγκεκριμένων χρονικών ορίων που προβλέπονται από τον Κ. Πολ. Δικ.


Έτσι κατοχύρωσε το σπίτι στο όνομα της και τώρα προχωράει στην έξωση της συγκεκριμένης οικογένειας δανειοληπτών από το σπίτι τους. Το απάνθρωπο και ο κανιβαλισμός κάθε έννοια ηθικής έγκειται στο γεγονός , ότι ο δανειολήπτης – ιδιοκτήτης του σπιτιού πεθαίνει χτυπημένος από καρκίνο σε δημόσιο νοσοκομείο.
Η τράπεζα είναι ενήμερη από τους συγγενείς του ετοιμοθάνατου δανειολήπτη για το παραπάνω γεγονός , κι όμως δεν δίστασε – άκουσον , άκουσον- να κοινοποιήσει την έξωση στον ετοιμοθάνατο δανειολήπτη στο νοσοκομείο ενώ ψυχορραγεί.


Η παραπάνω περίπτωση αποτελεί ντροπή και αίσχος πρωτίστως για την συγκυβέρνηση συνεργασία και τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς Αντώνη Σαμαρά, Ευάγγελο Βενιζέλου, και Κουβέλη Φώτη , οι όποιοι δεν είναι τίποτα άλλο από απλοί υπάλληλοι του τραπεζικού κεφαλαίου και δευτερεύοντος πρέπει να αισθάνεται τύψεις και ενοχές το σύνολο της ελληνικής κοινωνία που επιτρέπει να εξελίσσονται τέτοια απάνθρωπα συμβάντα και δεν αντιδρά όπως αρμόζει σε τέτοιες περιπτώσεις…


Μετά τιμής
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ


ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ
ΓΟΥΝΑΡΗ 2 ΠΕΙΡΑΙΑΣ
ΤΗΛ: 2104274112