Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Τον Όσιο της Βοιωτίας τίμησαν και φέτος οι Στερεοελλαδίτες


Την ευλογία του έδωσε για πρώτη φορά στην περιοχή μας
ο νεοεκλεγείς Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σαλώνων κκ. Αντώνιος

Το μεγαλοπρεπές βασιλομονάστηρο του Οσίου Λουκά του Στειριώτη λάμπρυναν ακόμη περισσότερο με την παρουσία τους ο νεοεκλεγείς της πάλαι ποτέ διαλαμψούσης επισκοπής Σαλώνων, Θεοφιλέστατος κκ. Αντώνιος αλλά και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κκ. Γεώργιος που χοροστάτησαν στον πανηγυρικό εσπερινό παραμονή της εορτής της μνήμης του ξακουστού και θαυματουργού Οσίου της Βοιωτικής Εκκλησίας.


Την μνήμη του Οσίου Λουκά του Στειριώτη τίμησαν πανηγυρικά και φέτος δεκάδες κάτοικοι της δυτικής και βόρειας Βοιωτίας αλλά και της Φωκίδας που έσπευσαν μαζικά να προσκυνήσουν το άγιο σκήνωμα του και να τιμήσουν τα θαύματά του.
Χοροστατούντος του Επισκόπου Σαλώνων κκ. Αντωνίου αλλά και του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κκ. Γεωργίου τελέστηκε παραμονή της εορτής του πανηγυρικός εσπερινός τον ομώνυμο Ναό του Μοναστηρίου στις πλαγές του Ελικώνα.
Οικοδεσπότης και φέτος του διήμερου εορτασμού ήταν το Ηγουμενοσυμβούλιο υπό του Ηγουμένου πατρός Χρύσανθου και η αδελφότητα της Μονής ενώ χαρακτηριστική ήταν η φιλοξενία στο αρχονταρίκι της Μονής με σπιτικά γλυκά για όλους.
Την εορτή τίμησαν με την παρουσία τους δημόσια πρόσωπα της περιοχής μας.
Και του χρόνου! Χρόνια Πολλά στους εορτάζοντες!   orchomenos-press