Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

ΣΟΚ: Κεραυνοβολήθηκε από 25.000 βολτ στην οροφή του τρένου.

Ένα ασύλληπτο περιστατικό, μια τραγωδία που δεν την χωράει ο νους του ανθρώπου, συνέβη την περασμένη Παρασκευή στο ταξίδι της αμαξοστοιχίας που εκτελεί το δρομολόγιο Αθήνα- Θεσσαλονίκη.

Νεαρός ο οποίος δεν είχε εισιτήριο για να ταξιδέψει με τον ΟΣΕ ανέβηκε στην οροφή της αμαξοστοιχίας 23503.

Η κατάληξη ήταν να κεραυνοβοληθεί από 25.000 βολτ στη σήραγγα των Τεμπών στο ύψος της Ραψάνης και ενώ η αμαξοστοιχία βρίσκονταν σε κίνηση από καλώδια υψηλής τάσης- ηλεκτροκίνησης.

Ξαφνικά η αμαξοστοιχία ακινητοποιήθηκε καθώς έπεσε απότομα το ρεύμα. Ο μηχανοδηγός επικοινώνησε με τα κεντρικά του ΟΣΕ προκειμένου να επανέλθει η τάση και να ελευθερωθεί ο συρμός. Μόλις το ρεύμα επανήλθε, το τρένο συνέχισε τη διαδρομή του μέχρι το σταθμό του Ευαγγελισμού.

«Εκεί οι συνάδελφοι αντίκρυσαν το μακάβριο θέαμα: στην οροφή ενός βαγονιού βρισκόταν ένα απανθρακωμένο πτώμα», λέει στο newpost, ο μηχανοδηγός και μέλος του προεδρείου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών, Νώντας Θεοδωρόπουλος.

Όπως εξηγεί, οι αμαξοστοιχίες είναι ηλεκτροκίνητες και αν κάποιος επιχειρήσει ένα τέτοιο επικίνδυνο ταξίδι, θα καταφέρει να επιβιώσει μόνο αν παραμείνει ξαπλωμένος σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής.

«Οι αστυνομικοί μας είπαν ότι επρόκειτο για Πακιστανό μετανάστη που προσπάθησε να διαφύγει μέσω Σκοπίων προς την Ευρώπη. Αφού είναι το πρώτο θανατηφόρο περιστατικό, σημαίνει ότι αυτός ο τρόπος λαθραίου ταξιδιού έχει γίνει διαδεδομένος μεταξύ των μεταναστών. Δεν θέλω να γίνω μάντης κακών αλλά φοβάμαι πως θα ζήσουμε κι άλλες τραγωδίες», λέει ο κ. Θεοδωρόπουλος.