Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Αιχμές Χαλβατζή κατά του Δημοτικού Συμβουλίου Θήβας!

http://www.viotiki-ora.gr/
Διευκρινίζει αλλά και καταγγέλλει τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου…

«Αποκαταστήστε την παραποίηση στο πρακτικό της απόφασης , σεβαστείτε τον νόμο και λειτουργείστε ως πρόεδρος όλου του ΔΣ και όχι της Δημοτικής Αρχής, όπως κατ’ επανάληψη έχει συμβεί έως σήμερα»…

«Οι χώροι, όπου λαμβάνονται οι αποφάσεις των αιρετών στην χώρα μας θεωρούνται τόποι της Δημοκρατίας κι εκεί θα πρέπει να συζητούνται και να καταγγέλλονται όλα τα θέματα, προκειμένου να ενημερώνονται οι πολίτες» υπογραμμίζει ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Θήβας Στ. Χαλβατζής, απευθύνοντας έκκληση προς τους εκπροσώπους των ΜΜΕ, να ασκήσουν με επιμέλεια, αντικειμενικότητα και διαφάνεια το δικαίωμα της κριτικής και της ενημέρωσης, αποκαλύπτοντας τις όποιες αδυναμίες , αβλεψίες και «παρασπονδίες» ηθελημένες ή όχι, των αιρετών…

Αφορμή; Δυο γεγονότα που έλαβαν χώρα πρόσφατα κατά την διάρκεια συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Θήβας, υποχρεώνοντας τον κ. Χαλβατζή να προβεί σε διευκρινίσεις, ως προς την επίκληση της δικής του τοποθέτησης, τόσο για τις προ ημερήσιας διάταξης ερωτήσεις – καταγγελίες που κατέθεσε, όσο και για τα γενικότερα απαξιωτικά σχόλια για την εικόνα και τον τρόπο λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου….

Μετά το τραγικό συμβάν του θανάτου 17χρονου συμπολίτη μας, από ηλεκτροπληξία σε δημόσιο χώρο, ο κ. Χαλβατζής είχε παρέμβει κατά την διάρκεια συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα, ζητώντας να βρεθεί τρόπος ασφαλούς λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος της πόλης, καθώς είχε ενημερωθεί για την επικρατούσα κατάσταση από τον Σύνδεσμο Εργοληπτών Εγκαταστατών Ηλεκτρολόγων Επαρχίας Θηβών, τα μέλη του οποίου, με επιστολή τους από 26 Απριλίου 2012, προς τον Δήμαρχο Θηβαίων, έκαναν λόγο για δική τους πρωτοβουλία παρέμβασης σε ότι αφορά «τις γειώσεις των καταστημάτων στη πόλη μας, για την πρόληψη, πιθανής ηλεκτροπληξίας», παρέμβαση, η οποία κατά τον Σύνδεσμο θα ήταν εύκολο να γίνει με μικρό σχετικά κόστος στην ανακατασκευή της οδού Πινδάρου… ..

«Η απάντηση που έλαβα ήταν απογοητευτική διότι, αφ’ ενός δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα καμία ενέργεια από πλευράς Δήμου για το θέμα αυτό και αφ’ ετέρου στην ανακατασκευή της οδού Πινδάρου το απέρριψαν λόγω … κόστους» επισημαίνει ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας, αναφερόμενος στην ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου και όχι σε δική του «αδιαφορία» για το θέμα, όπως ειπώθηκε…

Το δεύτερο θέμα έχει να κάνει με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου , αντίγραφο της οποίας ζήτησε να λάβει ο κ. Χαλβατζής, κατόπιν αιτήματος κατοίκων της περιοχής Χωστίων, αφορούσα την «έκφραση γνώμης επί της ΜΠΕ για την μετεγκατάσταση ιχθυοκαλλιέργειας της εταιρείας ΣΠΑΡΦΙΣ Α.Ε. στη θέση «Όρμος Σπηλιά» Ν. Βοιωτίας.».

«Με έκπληξη διαπίστωσα ότι υπήρχε σαφή παραποίηση στο μέρος του σκεπτικού της απόφασης, όπου κατά «περίεργο τρόπο» έλειπαν όλες οι τοποθετήσεις των Δημοτικών Συμβούλων της αντιπολίτευσης και φυσικά η δική μου» τονίζει, εξηγώντας ότι σε προηγούμενη απόφαση του Δ.Σ. για το ίδιο θέμα, είχε πάλι εντοπιστεί εκ μέρους του παρόμοια παραποίηση των πρακτικών, με αφαίρεση όσων ο ίδιος είχε δηλώσει, κατά της μετεγκατάστασης της παλαιάς αλλά και της εγκατάστασης νέας μονάδας στην εν λόγω περιοχή…

«Με παρέμβασή μου ο Πρόεδρος αναγκάστηκε να προβεί σε ορθή επανάληψη της απόφασης, συμπληρώνοντας περιληπτικά την τοποθέτησή μου για το συγκεκριμένο θέμα. Στην πρώτη απόφαση το Δ.Σ. πλειοψηφικά, με την στήριξη του μεγαλύτερου μέρους της Δημοτικής πλειοψηφίας και την ψήφο του Προέδρου, πάρθηκε θετική απόφαση υπέρ των απαιτήσεων της Εταιρείας ΣΠΑΡΦΙΣ Α.Ε., παρά την έντονη αντίδραση σύσσωμης της ελάσσονος αντιπολίτευσης και στην νεότερη απόφαση, μετά την έντονη αντίδραση από πλευράς κατοίκων και ψαράδων της Τ.Κ. Χωστίων, αλλά και άλλων όμορων περιοχών, αναγκάστηκαν να αλλάξουν άποψη», επισημαίνει ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας, δηλώνοντας πως «Η παντελής έλλειψη εγγραφής των τοποθετήσεων της αντιπολίτευσης και η αναφορά μόνον σε δημοτικούς συμβούλους της συμπολίτευσης, μόνο τυχαία δεν μπορεί να είναι, σε μια προσπάθεια παραπλάνησης της κοινής γνώμης για την γενικότερη τοποθέτηση της Δημοτικής αρχής σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και ειδικότερα του Κορινθιακού Κόλπου»….

«Ο πρόεδρος του Δ. είναι υποχρεωμένος από τον νόμο να αποτυπώνει στις αποφάσεις, με ακριβή τρόπο τις τοποθετήσεις των Δημοτικών Συμβούλων και να τηρεί ίσες αποστάσεις από όλες τις πλευρές, χωρίς να ευνοεί ή να αδικεί κάποια» προσθέτει, υπενθυμίζοντας ότι ως εκπρόσωπος του Δημ. Συμβουλίου στον Σύνδεσμο Προστασίας & Ορθολογικής Ανάπτυξης του Κορινθιακού (ΣΠΟΑΚ) και Αντιπρόεδρος του ΣΠΟΑΚ, έχει επανειλημμένα εκθέσει δημόσια τις απόψεις μου για τα θέματα προστασίας του Κορινθιακού και όχι μόνο, ερχόμενος σε ευθεία αντίθεση με τις επιλογές της Δημοτικής πλειοψηφίας.

Ο κ. Χαλβατζής μάλιστα, εγκάλεσε και κατήγγειλε τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, ζητώντας του να αποκαταστήσει την παραποίηση στο πρακτικό της απόφασης , να σεβαστεί το νόμο και να λειτουργήσει ως πρόεδρος όλου του ΔΣ και όχι της Δημοτικής Αρχής, όπως κατ’ επανάληψη έχει συμβεί έως σήμερα!