Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

3.000 ανασφάλιστους εξυπηρέτησε το Κοινωνικό Ιατρείο Λαμίας μέσα σε 2 χρόνια


Ότι η συνεργασία κάνει θαύματα ιδιαίτερα στις δύσκολες περιόδους της κοινωνίας αποδεικνύεται για μία ακόμα φορά με τη συμπλήρωση 2 χρόνων λειτουργίας του Κοινωνικού Ιατρείου.

Η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος, ο Δήμος Λαμιέων και ο Ιατρικός Σύλλογος Φθιώτιδος πριν 2 χρόνια λειτούργησαν το Κοινωνικό Ιατρείο για την παροχή ιατροφαρμακευτικής περιθάλψεως σε ανασφαλίστους και ήδη μετράνε την προσφορά σε 3.000 ανέργους και ανασφάλιστους πολίτες, οι οποίοι ενισχύθηκαν και εξυπηρετήθηκαν άριστα από τους 80 εθελοντές ιατρούς όλων των ειδικοτήτων.
Το Κοινωνικό Ιατρείο μέχρις ότου η πολιτεία προσφέρει πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη του συνόλου του Ελληνικού λαού, θα συνεχίσει να συμπαρίσταται στους έχοντας ανάγκην και να καλύπτει τις ανάγκες τους με την πρόθυμη εθελοντική προσφορά των ιατρών και την προσφορά φαρμάκων από τον ίδιο τον λαό στο Κοινωνικό Ιατρείο δια μέσου των Ενοριών.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος που από την αρχή αγκάλιασε την προσπάθεια αυτή αισθάνεται την υποχρέωση να συγχαρεί τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου κ. Λεωνίδα Αναγνωστόπουλο, που είναι η καρδιά και η κινητήρια δύναμη του Κοινωνικού Ιατρείου, καθώς επίσης και όλους τους Ιατρούς για την προσφορά της αγάπης τους προς τον πάσχοντα συνάνθρωπό μας και να παρακαλέσει τους πιστούς να προσφέρουν στις ενορίες τους φάρμακα, που δεν τα χρειάζονται εκείνοι, τα οποία όμως για τους έχοντας ανάγκη είναι χρήσιμα και απαραίτητα.

Το Κοινωνικό Ιατρείο λειτουργεί καθημερινά από τις 2.30 μέχρι τις 5μ.μ. επί της οδού Τυμφρηστού επάνω από τον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας και μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να τηλεφωνούν στο τηλέφωνο 22310 22808.

Η ύπαρξη και λειτουργία του Κοινωνικού Ιατρείου είναι περίτρανη απόδειξη της ανθρωπιάς που υπάρχει στις ψυχές εκλεκτών ανθρώπων της κοινωνίας, οι οποίοι εξακολουθούν να πιστεύουν, ότι η αγάπη είναι πιο πολύτιμη αξία της ζωής.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως.