Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Τα ελληνικά φρούτα από τα πιο ασφαλή στην Ευρώπη


Τα ελληνικά φρούτα δεν είναι μόνο πασίγνωστα για τη γεύση τους, αλλά και για το γεγονός ότι παράγονται με όσο το δυνατόν μικρότερη... υποβοήθηση από φυτοφάρμακα. Μια τελευταία επίσημη έρευνα το πιστοποιεί και με τη βούλα!

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Τροφίμων και ζωοτροφών που υπάγεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση, για το πρώτο εξάμηνο του 2014 οι ελληνικές καλλιέργειες κατατάχθηκαν πολύ ψηλά στη λίστα με τις χώρες που παράγουν ασφαλή προϊόντα.

Η λίστα διαμορφώνεται βάσει των δειγμάτων που λαμβάνει η υπηρεσία από διάφορες χώρες και αφού τα υποβάλλει σε μικροβιολογική εξέταση, αποφαίνεται κατά πόσο έχουν υποστεί... αλλοιώσεις μέσω της εκτεταμένης χρήσης φυτοφαρμάκων.

Η Ελλάδα σε αυτή την εξέταση πέρασε με άριστα και μάλιστα είναι από τις λίγες χώρες που κατάφεραν να περάσουν τα τεστ με τόσο υψηλό βαθμό επιτυχίας. Στην αντίπερα όχθη, προβληματικά παρουσιάστηκαν τα φρούτα και τα λαχανικά από την Τουρκία, όπως επίσης από την Αίγυπτο, την Ινδία, τη Δομινικανή Δημοκρατία, τη Νιγηρία, αλλά και την Ισπανία.

Ευρήματα υπήρξαν και σε δείγματα που προήλθαν από τις Κάτω Χώρες, τη Βουλγαρία, την Ιταλία, τη Μ. Βρετανία και τη Γαλλία. Κάτι που δείχνει πως η Ελλάδα καταλαμβάνει μια προνομιακή θέση που κάνει τα προϊόντα της γης της αρκετά δημοφιλή στο εξωτερικό.
 http://e-sterea.gr