Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Πρώτοι και στις διακοπές οι Έλληνες!


Μετά την μεγάλη επιτυχία στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, όπου η Ελλάδα αποκλείστηκε από την θρυλική, πανίσχυρη και ανίκητη Κόστα Ρίκα, η χώρα μας χτυπάει μια ακόμα πρωτιά, αφού, σύμφωνα με έρευνα, οι Έλληνες κάνουν τις μεγαλύτερες διακοπές στην Ευρώπη. Μπορεί το 73% των Ελλήνων να μην έκανε διακοπές το 2013 αλλά αυτοί που έκαναν διακοπές είχαν περισσότερες διανυκτερεύσεις ανά ταξίδι από τους άλλους Ευρωπαίους, οπότε θα πρέπει να το πανηγυρίσουμε στην Ομόνοια.

Οι Έλληνες που κάνουν διακοπές εκπροσωπούν όλους τους Έλληνες –ακόμα κι αυτούς που δεν κάνουν ποτέ διακοπές-, άρα θα πρέπει να τους ευχαριστήσουμε που έφεραν την χώρα μας στην πρώτη θέση της Ευρώπης.
Βέβαια, η έρευνα αφορά τις διανυκτερεύσεις ανά ταξίδι, οπότε είναι λογικό ένας Γερμανός, που έρχεται από την Γερμανία στην Ελλάδα να κάνει πέντε διανυκτερεύσεις στην Ρόδο, πέντε στην Πάρο, πέντε στην Κρήτη και πέντε στην Αμοργό, να έχει λιγότερες διανυκτερεύσεις ανά ταξίδι από έναν Έλληνα που πάει και παλουκώνεται μια εβδομάδα στην εξωτική Σαλαμίνα επειδή δεν έχει λεφτά να πάει κάπου αλλού.
Σύμφωνα με την έρευνα, οι Έλληνες έχουν μια ακόμα πρωτιά, αφού είναι αυτοί που έχουν τα λιγότερα καθημερινά έξοδα στις διακοπές τους αλλά πάλι θα υπάρξουν οι μίζεροι αριστεροί που θα πουν πως αυτό συμβαίνει επειδή οι Έλληνες δεν έχουν χρήματα και κάνουν το σκατό τους παξιμάδι.
Βέβαια, το 90% των ταξιδιών των Ελλήνων είναι μέσα στην Ελλάδα, αν και τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια μεγάλη τάση των Ελλήνων να ταξιδεύουν στο εξωτερικό και να μην επιστρέφουν ποτέ.
Σύμφωνα με άλλη έρευνα που πραγματοποίησε το ΙΝΚΑ, το 75% των Ελλήνων δεν θα κάνουν διακοπές το καλοκαίρι του 2014 αλλά καλά να πάθουν γιατί τόσα χρόνια ζούσαν πάνω από τις δυνατότητές τους.
Φυσικά, οι Έλληνες δεν χρειάζονται διακοπές, αφού έχουν το προνόμιο να ζουν όλο τον χρόνο σε μια πανέμορφη χώρα, την οποία φέτος θα επισκεφτούν 20 εκατομμύρια τουρίστες, για να κάνουν τις διακοπές που δεν μπορούν να κάνουν οι Έλληνες.

http://pitsirikos.net