Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

"Mνημόνιο" συνεργασίας ομοσπονδιακής θηροφυλακής με αστυνομία και πυροσβεστική


Ένα νέο όπλο πανελλαδικής εμβέλειας και "πολυχρηστικότητας" προστέθηκε χθες στη δύναμη της αστυνομίας και της πυροσβεστικής.

Μετά από συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες στο υπουργείο δημόσιας τάξης, τέθηκαν εθελοντικά στη διάθεση της αστυνομίας και της πυροσβεστικής, περίπου 300 στελέχη της ομοσπονδιακής θηροφυλακής, που επίσης προσέφεραν στον

κοινό στόχο κι επιδίιωξη σημαντικό αριθμό αυτοκινήτων, τα περισσότερα από τα οποία μάλιστα 4Χ4 και μοτοσικλετών......

Το μνημόνιο συνεργασίας πήρε υπογραφή παρόντος του υπουργού δημόσιας τάξης Βασίλη Κικίλια, ο οποίος φέρεται να ενθάρρυνε την πρωτοβουλία αυτοδιάθεσης των θηροφυλάκων, η παρουσία των οποίων ειδικά τώρα στην αντιπυρική περίοδο κρίνεται ως ανεκτίμητης αξίας στο κεφάλαιο της δασοπροστασίας.

Το εξίσου ιδιαίτερα ενδιαφέρον στοιχείο της υπόθεσης είναι ότι εκτός από περιπολίες οι θηροφύλακες μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε άλλς κοινές δράσεις, καθώς όπως σημειώνουν έγκυρες πηγές ενημέρωσης, θεωρούνται ειδικοί ανακριτικοί υπάλληλοι του άρθρου 13 του ΠΚ και ως εκ τούτου, μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε μπλόκα.

Διαβάστε το σχετικο δελτίο τύπου του υπουργείου

Συνάντηση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλη Κικίλια με το Προεδρείο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής

Τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλη Κικίλια επισκέφθηκε σήμερα (14/07/2014) ο Πρόεδρος της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Στερεάς Ελλάδας κ. Νίκος Σταθόπουλος και τα μέλη του Προεδρείου της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής. Στη συνάντηση παρέστη ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος ΠΣ Βασίλειος Παπαγεωργίου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της αποδοχής από το Υπουργείο της προσφοράς της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής για εθελοντική, υποστηρικτική συνδρομή των Θηροφυλάκων, σε θέματα επιτήρησης-φύλαξης χώρων και πυρασφάλειας κατά την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο.

Ειδικότερα, η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή με τα περίπου 300 οχήματα που διαθέτει ως στόλο, μεταξύ των οποίων 15 πυροσβεστικά οχήματα, 10 μηχανές και ένα σκάφος ανοικτής θαλάσσης, αναμένεται να ενισχύσει το έργο των περιπολιών του Πυροσβεστικού Σώματος τόσο στην Αττική, όσο και στην υπόλοιπη περιφέρεια.

Χαιρετίζοντας την προσπάθεια αυτή ο κ. Κικίλιας δήλωσε: «Με μεγάλη χαρά υποδεχόμαστε την εθελοντική προσφορά της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής, να ενισχύσει με τα μέσα και το έμψυχο δυναμικό της τις δυνάμεις ασφάλειας της χώρας κατά την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο. Η προστασία του δασικού μας πλούτου είναι υπόθεση όλων μας. Και σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια συμμετέχουμε όλοι. Δεν περισσεύει κανείς. Σας ευχαριστώ πολύ για την πολύ σπουδαία αυτή προσφορά σας».

Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο, οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες, εξομοιώνονται ως προς τα καθήκοντά τους και τις αρμοδιότητες τους με τους Θηροφύλακες του Δημοσίου. Είναι άοπλοι, εκπαιδευμένοι και ικανοί να προσφέρουν υπηρεσίες, όχι μόνο στη δίωξη της λαθροθηρίας, αλλά και στην προστασία και αναβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος.
bloko.gr