Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Θρίλερ με πτώμα που βρίσκεται επί 4 μήνες σε ψυκτικό θάλαμο στον Νοσοκομείο Λαμίας.(video)

 Γράφτηκε από τον/την Ιωάννα Καραγιάννη

Σύμφωνα με έρευνα του Star στο ψυκτικό θάλαμο του νοσοκομείου Λαμίας υπάρχει ένα πτώμα εδώ και 4 μήνες, που κανείς δεν το έχει αναζητήσει. Το ότι το πτώμα υπάρχει εκεί μέσα η Προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, Αποστολία Ακριβούση ενημερώθηκε μόλις ,χθες ,και αυτό γιατί προέκυψε ανάγκη, αλλιώς δεν γνωρίζουμε πόσο ακόμη θα παρέμεινε στο σκοτάδι το θέμα αυτό.

Χθες λοιπόν ήταν να γίνει ο προβλεπόμενος καθαρισμός –απολύμανση στον χώρο των ψυκτικών θαλάμων παρουσία εκπροσώπου της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, του Τμήματος Επιστασίας Λοιμώξεων, της Τεχνικής Υπηρεσίας και του Συνεργείου Καθαρισμού. Η επιχείρηση όμως τελευταία στιγμή αναβλήθηκε και όταν οι άνθρωποι της Ιατροδικαστικης Υπηρεσίας θελήσανε να μάθουν τους λόγους της αναβολής, τότε τους ομολόγησαν ότι σ' έναν θάλαμο υπάρχει ένα πτώμα εδώ και 4 μήνες και φοβούνται να τον ανοίξουν γιατί δεν ξέρουν σε τι κατάσταση θα το βρουν.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, από την στιγμή που το πτώμα είναι νεκροτομηθέν και το συγκεκριμένο από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών, πρέπει άμεσα να ενημερωθεί η αντίστοιχη υπηρεσία της Λαμίας, ώστε να λάβει τ' απαραίτητα μέτρα. Πράγμα όμως που δεν έγινε, καθώς η Ιατροδικαστική Λαμίας το έμαθε μόλις χθες το περιστατικό.
Υπάρχει δηλαδή πτώμα και μάλιστα νεκροτομηθέν από την ιατροδικαστική αθηνών τόσο καιρό μέσα σε θάλαμο για τον οποίο η ιατροδικαστική υπηρεσία έχει άγνοια. Γεγονός άκρως παράνομο. Δεν επιτρέπεται πτώμα μετά από νεκροψία νεκροτομή να επιστρέψει στην βάση του, χωρίς τα κατάλληλα έγγραφα, την ενημέρωση της αστυνομίας και της ιατροδικαστικής υπηρεσίας. και αφού μπει στην λίστα των αζήτητων να ενημερωθεί το Υπουργείο Δικαιοσύνης.
Εμείς επικοινωνήσαμε με τον διοικητή του Νοσοκομείου Λαμίας, ο οποίος επιβεβαίωσε το γεγονός, ότι όντως υπάρχει πτώμα, απλά, για να γίνουν όλα σωστά, χρειάστηκε χρόνος να περάσει. Μας είπε, επίσης, ότι από τη διοίκηση έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιες αρχές και η αστυνομία.
Από το ρεπορτάζ πρόκυψε ότι από την Αστυνομική Διεύθυνση Φθιώτιδας είχε ενημερωθεί ο Κλάδος Τάξης. Πρόκειται για αιφνίδιο θάνατο ενός ανδρός που κατάγεται από την Αλβανία και που μέχρι στιγμής δεν τον έχει αναζητήσει κανείς από το στενό του περιβάλλον. Παραμένει ακόμη στον θάλαμο, γιατί σ' αυτές τις περιπτώσεις τα έξοδα της ταφής του τα αναλαμβάνει ο δήμος.
Το ερώτημα βέβαια που προκύπτει είναι γιατί δεν ενημερώθηκε η Ιατροδικαστική, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες, να απεγκλωβιστεί η διαδικασία και ν' απομακρυνθεί το πτώμα, ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης.