Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Τι πρέπει να κάνετε μόλις τα παιδιά σας γυρίσουν από το σχολείο;


Όλοι οι άνθρωποι όταν επιστρέφουν στο σπίτι τους θέλουν να χαλαρώσουν και να ηρεμήσουν έπειτα από μια κουραστική μέρα. Το ίδιο χρειάζονται και τα παιδιά όταν επιστρέφουν σπίτι μετά το σχολείο. Όμως λόγω του φορτωμένου προγράμματος ακόμη και μετά το σχολείο τα παιδιά δεν προλαβαίνουν να ξεκουραστούν.

Τι θα πρέπει να κάνετε κάθε φορά που γυρνάει το παιδί σας από το σχολείο;
Σταματήστε ότι κάνετε.

Όταν τα παιδιά σας γυρνάνε σπίτι κάντε μια παύση από οτιδήποτε κάνετε και δώστε τους προσοχή και καλωσορίστε τα θερμά.
Δείξτε αγάπη

Όταν τα παιδιά σας γυρνάνε σπίτι χαμογελάστε τους και αγκαλιάστε τα. Πείτε τους ότι σας έλειψαν όλη την μέρα και πείτε τους ότι τα αγαπάτε. Έτσι τα παιδιά σας ξέρουν ότι μόλις έρθουν σπίτι θα είστε εκεί για αυτά και ότι η αγκαλιά σας θα είναι πάντα ανοιχτή.
Περιμένετε

Αφήστε τα παιδιά σας μερικά λεπτά να χαλαρώσουν πριν τους πείτε τι δραστηριότητες έχουν να κάνουν αργότερα. Καθίστε μαζί τους , συζητήστε για το πως ήταν η μέρα τους έτσι ώστε να ηρεμήσουν και μπορέσουν να συνεχίσουν τις υπόλοιπες δραστηριότητές τους.
Δώστε τους κατευθύνσεις.

Μόλις χαλαρώσουν λίγα λεπτά δώστε τους κατευθύνσεις όπως: » Ώρα για φαγητό η ώρα να κάνετε τα μαθήματά σας για το σχολείο» κλπ…
Χρησιμοποιείστε ένα πρόγραμμα – ρουτίνα για κάθε μέρα.

Σχεδιάστε ένα πλάνο που θα το τηρείτε κάθε μέρα. Ένα πλάνο όπως φαγητό, μαθήματα, και ώρα για παιχνίδι. Φροντίστε να το τηρείτε και θα δείτε πως θα έχει αποτέλεσμα.

Η αλήθεια είναι ότι τα παραπάνω βολεύουν πάρα πολύ τις μαμάδες που δουλεύουν στο σπίτι. Τι συμβαίνει όμως με τις μαμάδες που δουλεύουν εκτός σπιτιού και δεν μπορούν να βρίσκονται στο σπίτι όταν τα παιδιά τους επιστρέφουν από το σχολείο;

Υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι για να βοηθήσετε τα παιδιά σας να νιώθουν ότι κάποιος τα αγαπά και τα νοιάζεται όταν επιστρέφουν από το σχολείο. Μια ιδέα θα ήταν να αφήσετε ένα σημείωμα στα παιδιά σας πριν φύγετε για δουλειά το πρωί. Αφήστε το σε ένα σημείο για να το δουν μόλις επιστρέψουν σπίτι. Έτσι θα ξέρουν ότι τα αγαπάτε και νοιάζεστε για αυτά. Ακόμη μπορείτε να τα παίρνετε τηλέφωνο περίπου την ώρα που επιστρέφουν σπίτι.

Εσείς τι κάνετε για να χαλαρώσουν τα παιδιά σας όταν επιστρέφουν από το σχολείο;

babyradio.gr- Γκαλίτσιου Μαριάννα