Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Μαθητές έσυραν παιδάκι δέκα ετών στις τουαλέτες και το χτυπούσαν στα γεννητικά όργανα! Νοσηλεύεται σε Νοσοκομείο της Πάτρας

http://konstantinosflamis.blog.dete.gr

Το τελευταίο περιστατικό βίας σε δημοτικό σχολείο του Αγρινίου οδήγησε ένα παιδάκι σε νοσοκομείο των Πατρών, ύστερα από δυνατό χτύπημα που δέχθηκε στην ευαίσθητη περιοχή των γεννητικών του οργάνων, από συμμαθητές του, αφού πρώτα το έσυραν μέχρι τις τουαλέτες. Οι περιγραφές για ανάλογα περιστατικά ωμής βίας, …μας ξεπερνάνε. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, η κατάσταση έχει τόσο ξεφύγει που… μέχρι και ψαλίδι έβγαλαν για να κουρέψουν εν ώρα μαθήματος ένα παιδάκι αλλοδαπής καταγωγής.

Η αστυνομία έχει ενημερωθεί και έχει στείλει το υλικό της προανάκρισης στον εισαγγελέα, ο οποίος διεξάγει τη δική του έρευνα.

Εν τω μεταξύ, οι γονείς είναι ανάστατοι και σκέφτονται να προχωρήσουν σε δυναμική διαμαρτυρία την ερχόμενη Δευτέρα. Κάποιοι πρόλαβαν, να πάρουν τα παιδιά τους απ’ αυτό το σχολείο, καθώς ανάλογα περιστατικά υπήρχαν και τα προηγούμενα χρόνια, κάποιοι θα επιχειρήσουν να το κάνουν τώρα. Οι περιγραφές, πάντως, σοκάρουν. «Φοβόμαστε για τα παιδιά μας». Αυτή είναι η φράση που μονότονα ακούσαμε από μητέρες με τις οποίες επικοινωνήσαμε για τις ανάγκες του ρεπορτάζ.

Πρόκειται για ένα πολύ λεπτό και ευαίσθητο θέμα, το οποίο και χειρίζονται πλέον οι αρμόδιες αρχές. Δεν αναφέρουμε το σχολείο, για να μην δημιουργήσουμε περαιτέρω αναστάτωση στο ήδη έκρυθμο κλίμα, θεωρούμε, ωστόσο, ότι πέραν του τι θα κάνει ο εισαγγελέας, ρόλο έχει η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Μαθαίνουμε όμως ότι ήδη μία δασκάλα έχει παραιτηθεί.
Αναρτήθηκε από Κωνσταντίνος Φλαμής