Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΚΤΑΚΤΟ !! ΑΚΑΡΙΑΙΑ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ


Ακαριαία πτώση αναμένεται το επόμενο 24ωρο σε όλη την Ελλάδα, με τη θερμοκρασία να πέφτει σε πολλές περιοχές της χώρας, ακόμα και 15 βαθμούς Κελσίου χαμηλότερα, με τις θερμοκρασίες που επικράτησαν το προηγούμενο 24ωρο.

Οι βόρειοι, βορειοδυτικοί άνεμοι θα ενισχυθούν ιδιαίτερα στο Αιγαίο πέλαγος και τη κεντρική Ελλάδα, κατεβάζοντας ιδιαίτερα ψυχρές αέριες μάζες προς την Ελλάδα. Ήδη στη Θεσσαλονίκη, η πτώση της θερμοκρασίας είναι αισθητή από το μεσημέρι της Τρίτης, με τη θερμοκρασία το μεσημέρι της Τρίτης να μη ξεπερνάει τους 20oC, ενώ βορειοδυτικός άνεμος στη πόλη, άγγιξε και τα 8 μποφόρ.

Το επόμενο 24ωρο, η θερμοκρασία θα πέσει αισθητά και στην Αθήνα, με τους βορειοδυτικούς ανέμους να ενισχύονται σημαντικά, αγγίζοντας στο Σαρωνικό κόλπο, ακόμα και τα 6-7 μποφόρ.

Ας δούμε όμως, τι θερμοκρασίες θα επικρατήσουν σήμερα του μεσημέρι στη χώρα μας.

Στη βόρεια Ελλάδα, ο υδράργυρος το μεσημέρι δεν θα ξεπεράσει τους 19-20oC, στη κεντρική χώρα δεν θα ξεπεράσει τους 24-25oC, στη δυτική τους 25-26oC, στην ανατολική τους 21-22oC και τέλος στη νότια Ελλάδα δεν θα αγγίξει τους 29-30oC. Γενικότερα το πιο ζεστό μέρος της Ελλάδας θα είναι τη Τετάρτη η νότια, νοτιοανατολική χώρα.

Στην βόρεια ημιορεινή Ελλάδα, η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει το μεσημέρι τους 15-16oC. Τη νύχτα της Τετάρτης, η θερμοκρασία ακόμα και σε πόλεις της δυτικής Μακεδονίας, θα πέσει ως και στους 6-7oC !!