Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

Πόσο πιο παχυντικά από τα υπόλοιπα ποτά είναι τα κοκτέιλ;


Πόσο πιο παχυντικά από τα υπόλοιπα ποτά είναι τα κοκτέιλ που αποτελούν αγαπημένη επιλογή στις καλοκαιρινές μας εξόδους...

Ε ίναι γεγονός ότι τα κοκτέιλ επιβαρύνουν τον οργανισμό με περισσότερες θερμίδες. Δύο ωστόσο από τα πιο δημοφιλή είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά:

Μαργαρίτα 2 oz τεκίλα 2 oz χυμό lime 1 oz Triple Sec 1 φέτα lime για το γαρνίρισμα  Παγάκια

Χτυπάμε καλά όλα τα υλικά στο σέικερ και σουρώνουμε το ποτό σε παγωμένο ποτήρι, που το χείλος του είναι περασμένο με αλάτι.

Διατροφική αξία: 175 θερμίδες. Προσφέρει την αντιοξειδωτική και αμυντική δράση της Βιταμίνης C, που περιέχει ο χυμός lime.

Tip: Μπορεί να σερβιριστεί και σε εκδοχή με λιωμένες φράουλες, αυξάνοντας έτσι την περιεκτικότητά του σε Βιταμίνη C και αντιοξειδωτικά (ανθοκυανίνες).

Mojito (Μοχίτο) 2 oz λευκό ρούμι 2 κουταλάκια μαύρη ζάχαρη Φύλλα δυόσμου 1 lime σε τέταρτα Θρυμματισμένος πάγος Σόδα

Πιέζουμε σε ένα ποτήρι το δυόσμο με τη ζάχαρη και το lime, για να βγάλει το φρούτο το χυμό του. Προσθέτουμε το ρούμι και μπόλικο πάγο και συμπληρώνουμε με σόδα.

Διατροφική αξία: 150 θερμίδες. Συνδυάζει τη Βιταμίνη C του lime με τον πολύ πλούσιο σε αντιοξειδωτικά δυόσμο.

Tip Applesoaked Mojito: Αντικαθιστούμε τη σόδα και τη ζάχαρη, με χυμό μήλο και έτσι αυξάνουμε τη περιεκτικότητά του σε αντιοξειδωτικές ουσίες αλλά και σε Βιταμίνη C και β-καροτένιο.

Το καλοκαίρι απολαμβάνουμε πάντα πολύχρωμα δροσιστικά κοκτέιλ τα οποία μας μας οπλίζουν με ενέργεια που απελευθερώνουν τα φυσικά σάκχαρα.


Πηγη tromaktiko