Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Εγκαίνια Αξονικού Τομογράφου στο Νοσοκομείο Θήβας



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015 τα εγκαίνια του Αξονικού Τομογράφου του Γενικού Νοσοκομείου Θηβών, παρουσία του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστα Μπακογιάννη, του Δημάρχου Θηβαίων κ. Σπύρου Νικολάου, του Διοικητή των Γ.Ν. Θήβας και Λιβαδειάς κ. Κω/νου Ρουσόπουλου, του Αναπληρωτή Διοικητή κ. Σπύρου Δεσύλλα,  των Αντιπεριφερειαρχών της  Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας κας Φανής Παπαθωμάς και κ. Κώστα Μπακομήτρου, εκπροσώπων του Δήμου, του Ιατρικού Συλλόγου Θηβών και άλλων φορέων – συλλόγων της περιοχής. 


Ο Αξονικός Τομογράφος, η προμήθεια του οποίου εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος ΕΣΠΑ 2007-2013, είναι ένα μηχάνημα υπερσύγχρονης τεχνολογίας, κατασκευασμένο σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα ασφαλείας, το οποίο εγκαταστάθηκε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Νοσοκομείου.
Πρόκειται για ένα έργο πνοής  καθώς είναι η πρώτη φορά που το Γενικό Νοσοκομείο Θηβών αποκτά Αξονικό Τομογράφο. Με τη λειτουργία του επομένως, μπαίνει τέλος στην ταλαιπωρία των  πολιτών, που αναγκαστικά έπρεπε να μεταβούν στο Γ.Ν. Λιβαδειάς για να κάνουν μια αξονική τομογραφία ή να πληρώσουν μεγάλο ποσό σε ιδιωτικό κέντρο για μία εξέταση. Σύμφωνα  με τον Διοικητή των Νοσοκομείων προς το παρόν ο Αξονικός Τομογράφος θα λειτουργεί δύο φορές την εβδομάδα καθώς υπάρχει μόνο ένα άτομο, που αποτελεί το εκπαιδευμένο προσωπικό που θα αναλάβει το χειρισμό και τη λειτουργία του.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι  ο Διοικητής και ο Αναπληρωτής Διοικητής των Νοσοκομείων αλλά και ο Δήμαρχος Θηβαίων ευχαρίστησαν θερμά τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, για την πολύτιμη και καθοριστική συμβολή του στην επιτυχή ολοκλήρωση του έργου, καθώς με παρέμβασή του το έργο δεν απεντάχθηκε και συνέβαλε με αυτό τον τρόπο στις αγωνιώδεις προσπάθειες της Διοίκησης για επίσπευση των σχετικών διαδικασιών και κωλυμάτων που είχαν παρουσιαστεί.