Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΝ ΘΗΒΩΝ ΓΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θήβα, 1 Οκτωβρίου 2015

Με πρωτοβουλία του Αναπληρωτή Διοικητή του Γ.Ν. Θήβας κ. Σπύρου Δεσύλλα, λύθηκε το ζήτημα έλλειψης Ιατρών στα Περιφερειακά Ιατρεία Πλαταιών και Λεύκτρων.

 Πιο συγκεκριμένα μετά από επικοινωνία του κ. Δημάρχου Θηβαίων κ Σπύρου Νικολάου, των Προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων Πλαταιών και Λεύκτρων και της Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Θήβας κας Φιλιώ Πρωτόπαπα, με τον Αναπληρωτή Διοικητή του Γ.Ν. Θήβας, αναλύθηκε και συζητήθηκε το μείζον ζήτημα έλλειψης Ιατρών στα περιφερειακά Ιατρεία, ζήτημα που δημιουργεί τεράστια προβλήματα στις τοπικές κοινωνίες.

Ο Αναπληρωτής Διοικητής αφουγκραζόμενος το πρόβλημα, αν και δεν διαθέτει αρμοδιότητα στα Περιφερειακά Ιατρεία, με παρέμβαση του στον Διοικητή της 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας κ Νέστορα Αντωνίου, κατέθεσε ένα πιλοτικό σχέδιο επίλυσης του προβλήματος, το οποίο εγκρίθηκε από την 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας και έτσι από 1 Οκτωβρίου 2015 κάθε Τρίτη, Ιατρός θα επισκέπτεται τα δύο Περιφερειακά Ιατρεία εναλλάξ.

Πιο συγκεκριμένα ο Αναπληρωτής Διοικητής δήλωσε τα εξής: Οι ελλείψεις Ιατρών στα Περιφερειακά Ιατρεία των Τοπικών Κοινοτήτων είναι μείζον ζήτημα το οποίο χρήζει άμεσης και αποτελεσματικής λύσης. Δεν είναι δυνατόν οι τοπικές κοινότητες έστω και μια φορά την εβδομάδα να μην διαθέτουν Ιατρό και οι κάτοικοι να αναγκάζονται να μετακινούνται στην Θήβα για να συνταγογραφήσουν τα φάρμακά τους. Δυστυχώς ως Αναπληρωτής Διοικητής δεν διαθέτω αρμοδιότητα στα Περιφερειακά Ιατρεία, αφού αυτά υπάγονται αποκλειστικά στην 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, πήρα όμως την πρωτοβουλία να συντάξω μία πρόταση και να μεταβώ στην Λάρισα να την καταθέσω, ώστε να λυθεί το πρόβλημα.

Την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015 επισκέφτηκα τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Νέστορα Αντωνίου και ύστερα από πολύωρη συζήτηση με τον ίδιο και υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας καταλήξαμε στην έγκριση της πρότασης μου.

Με ιδιαίτερη χαρά λοιπόν ανακοινώνω ότι κάθε Τρίτη πρωί από τον Οκτώβριο 2015 θα επισκέπτεται τα Περιφερειακά Ιατρεία Πλαταιών και Λεύκτρων Ιατρός εναλλάξ, δηλαδή την πρώτη Τρίτη στις Πλαταιές της επόμενη στα Λεύκτρα την μεθεπόμενη στις Πλαταιές κτλ. Τονίζω ότι η προσπάθεια μας δεν σταματάει σε αυτό το πρόγραμμα αλλά θα συνεχίσουμε ώστε όλοι οι πολίτες τόσο της Θήβας όσο και της Περιφέρειας της Θήβας να λαμβάνουν ολοκληρωμένες υπηρεσίες Υγείας.