Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

Οι πέντε τροφές που…καταπολεμούν τις ρυτίδες!


Καταπολεμούν τις ρυτίδες και δίνουν στο δέρμα του προσώπου
μια μοναδική λάμψη. Ο λόγος, όχι για κάποια νέα κρέμα-θαύμα ή ελιξίριο νεότητας, αλλά για πέντε τροφές ..
που υπόσχονται να βελτιώσουν την όψη του δέρματός σας!

Ειδικοί από όλο τον κόσμο αναφέρουν ότι η διατροφή μπορεί να είναι ένα από τα σημαντικότερα «όπλα» που μπορεί να επιστρατεύσει μια γυναίκα για να βελτιώσει την όψη του δέρματός της και να αισθάνεται νεότερη. Μάλιστα, αναφέρουν ότι υπάρχουν και πέντε τροφές που θα βελτιώσουν αισθητά το δέρμα του προσώπου και θα δώσουν στις εκπροσώπους του «ασθενούς» φύλου νέα αυτοπεποίθηση. ....

Ποιες είναι αυτές;

1. Ελαιόλαδο



Εκτός από τα μαλλιά, τα νύχια και τη γενικότερη υγεία το ελαιόλαδο είναι ιδιαίτερα ευεργετικό και για το δέρμα. Ειδικοί από το πανεπιστήμιο Deakin εξηγούν ότι τα λιπαρά του κρατούν το δέρμα ενυδατωμένο και μειώνουν τις κοκκινίλες και τους ερεθισμούς.

2. Καρπούζι

Το καρπούζι, το αγαπημένο φρούτο του καλοκαιριού, είναι πηγή βιταμίνης C και καροτενοειδούς λυκοπενίου. Έρευνες έχουν δείξει ότι οι ουσίες αυτές βοηθούν τη διαδικασία της επούλωσης πληγών αλλά και της κυκλοφορίας. Έτσι, όχι μόνο κάνει καλό στην καρδιοαγγειακή υγεία αλλά και κρατάει το δέρμα λαμπερό.

3. Ρόδι


Το ελλαγικό οξύ και η πουνικαλαγίνη που περιέχουν τα ρόδια επιβραδύνουν τη διαδικασία γήρανσης και μειώνουν τις…λεπτές γραμμές στο πρόσωπο που προκαλούν οι ακτίνες του ήλιου. Βοηθά επίσης στην ανάπλαση των κυττάρων του δέρματος και την πρόληψη των σκούρων κηλίδων .


4. Σπανάκι


Το σπανάκι περιέχει βήτα-καροτίνη και λουτεΐνη, ουσίες οι οποίες σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Skin Pharmacology and Physiology είναι ευεργετικές για την ελαστικότητα του δέρματος.

5. Μαύρα μούρα και σμέουρα


Τα μαύρα μούρα και τα σμέουρα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και γιατροί από όλο τον κόσμο αναφέρουν ότι η κατανάλωσή τους ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Την ίδια ώρα, πολεμούν τις κοκκινίλες, την ξηρότητα του δέρματος και τους ερεθισμούς. http://fonaklas.blogspot.gr