Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016

Επιπτώσεις από τη διακοπή των δρομολογίων Ωρωπός-Ερέτρια

Γράφτηκε από τον/την Ιωάννα Καραγιάννη

http://lamiastar.gr/index.php/topika-nea/eyvoia/82186-epiptoseis-apo-ti-diakopi-ton-dromologion-oropos-eretria
Διαμαρτύρεται το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας σχετικά με τη διακοπή δρομολογίων ferry boat Ερέτρια-Ωροπός.

Σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι: «Με αφορμή την διακοπή για τους χειμερινούς μήνες λειτουργίας της γραμμής ferry boat Ερέτρια – Ωρωπός, για ακόμη μία χρονιά θα θέλαμε να τονίσουμε τα εξής:
Πέρα από την περαιτέρω υποβάθμιση της κίνησης και το αντίκτυπο στις τοπικές κοινωνίες, τεράστιο είναι και το τίμημα που επιφορτίζονται οι εργαζόμενοι, που υποχρεούνται να μετακινούνται προς και επιστροφή από τις εργασίες τους.

Το τίμημα, εκτός από χρηματικό μέσα στις απαράδεκτες οικονομικές συνθήκες που έχουν δημιουργήσει οι πολιτικές τους, (βενζίνη – διόδια – σέρβις αυτοκινήτων) είναι και μεγάλο στο χρόνο που χρειάζεται για να γίνει η μετακίνηση αυτών να πάνε στις εργασίες τους, που τις περισσότερες φορές ξεπερνάει τις 2 ώρες ημερησίως στο πήγαινε έλα.

Το αντίκτυπο σε έναν εργαζόμενο που δουλεύει 8 , 10 , 12 ώρες εάν και όταν πληρώνεται, πληρώνεται πενιχρά και θέλει και άλλες 2 ώρες τουλάχιστον στην μετακίνηση του, που δεν πληρώνεται με τίποτα.

Οι εργαζόμενοι δεν είναι αριθμοί είναι άνθρωποι και τα κέρδη των μεγαλοεργοδοτών δεν είναι πάνω από την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την κοινωνική ζωή».