Κυριακή, 14 Μαΐου 2017

Το Ρύζι ΔΕΝ είναι μόνο για να το Τρώμε! Δείτε 10 καταπληκτικές Χρήσεις του που Σίγουρα δεν Γνωρίζατε!

 
Το ρύζι είναι ένα καθημερινό βασικό τρόφιμο σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο. Αν και μερικοί άνθρωποι προτιμούν τα ζυμαρικά, το ψωμί, ή τις πατάτες, πολλές οικογένειες έχουν πάντα ζεστό ρύζι σχεδόν με κάθε γεύμα τους.

Αλλά το ρύζι δεν είναι μόνο ένα οικονομικό και θρεπτικό τρόφιμο, είναι επίσης ιδανικό για την απορρόφηση της υγρασίας από τη συσκευασία του αλατιού μέχρι και για… γάμους! Αλλά δεν χρειάζεται να μείνετε εκεί!

Τα άγουρα φρούτα θα ωριμάσουν πιο γρήγορα αν το τοποθετήσετε σε μια σακούλα με ωμό ρύζι, ενώ τα ώριμα φρούτων απελευθερώνουν αέρια που παγιδεύονται από το ρύζι. Να είστε προσεκτικοί με αυτή τη μέθοδο όμως γιατί μπορεί να καταλήξετε με υπερώριμα φρούτα! Μην το αφήνετε μέσα για περισσότερο από 1 ή 2 ημέρες.

Αποθηκεύστε τα μαχαίρια σας

Μια προσιτή και κομψή εναλλακτική λύση σε μια ξύλινη δοκό για τα μαχαίρι σας, είναι τα τοποθετήσετε σε όρθια θέση σε ένα ποτήρι γεμάτο με ρύζι. Μπορεί αν θέλετε να βάλετε ένα χαρτόνι ή κάτι παρόμοιο στο κάτω μέρος του γυαλιού για να αποτρέψετε τις λεπίδες από το να έρχονται σε επαφή με το γυαλί.

Καθαρίστε δοχεία με μικρά ανοίγματα
Οι βρώμικες καφετιέρες και τα βάζα μπορεί να είναι μια πραγματική ταλαιπωρία στον καθαρισμό τους, ειδικά αν τα στόματα των δοχείων είναι πολύ μικρά για να τα καθαρίσετε με σφουγγάρι ή βούρτσα. Δοκιμάστε να τοποθετήσετε μια χούφτα ωμό ρύζι μαζί με το σαπούνι και το νερό στο δοχείο και ανακινήστε ελαφρά μπρος-πίσω. Εάν είστε σε θέση να κλείσετε το δοχείο, μπορείτε να τπ ταρακουνήσετε λίγο παραπάνω. Αυτό θα βοηθήσει να απομακρυνθεί οποιαδήποτε βρωμιά πριν το ξέπλυμα.

Σώστε το κινητό σας

Αν το κινητό σας έχει βραχεί και νομίζετε πως όλα έχουν τελειώσει, μια σακούλα ρύζι μπορεί να σώσει την ημέρα. Τοποθετήστε το κινητό σας σε μία κλειστή σακούλα με ωμό ρύζι. Αφαιρέστε την μπαταρία και την SIM και αφήστε το τηλέφωνο στο ρύζι για 24 ώρες ή περισσότερο. Ίσως το σώσετε.

Αποσμητικό χώρου

Αν θέλετε να προσθέσετε ένα διακριτικό άρωμα στο δωμάτιό σας, δοκιμάστε να αναμείξετε 10-20 σταγόνες αιθέριων ελαίων με 1/4 έως 1/2 φλιτζάνι ρύζι σε ένα ανοικτό δοχείο. Λειτουργεί καλά σε μικρούς χώρους.

Δοκιμάστε τη θερμοκρασία του λαδιού

Αν θέλετε να ελέγξετε αν το λάδι είναι αρκετά καuτό για τηγάνισμα, ρίξτε μερικούς κόκκους ρυζιού μέσα σε αυτό. Αν το λάδι είναι πολύ κρύο, το ρύζι θα βυθιστεί. Αν είναι η σωστή θερμοκρασία, το ρύζι θα επιπλεύσει. Μπορείτε να αφαιρέσετε τους κόκκους με ένα κόσκινο ή τρυπητή κουτάλα.

Αποφύγετε την σκουριά

Δοκιμάστε να αποθηκεύσετε τα εργαλεία σας προς τα κάτω σε ένα δοχείο ρυζιού. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο εάν ζείτε σε περιοχή με πολύ υγρασία. Το ρύζι απορροφά την υγρασία και έτσι εμποδίζει τη σκουριά.

Φτιάξτε τη δική σας κομπρέσα

Γεμίστε ένα μικρό πανί με ρύζι.Εναλλακτικά, μπορείτε να γεμίσετε μια κάλτσα με ρύζι. Βάλτε την κομπρέσα σας στο φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα για να ζεσταθεί και στη συνέχεια τοποθετήστε την σε οποιαδήποτε σημείο πονάτε.

Παιχνίδια για κατοικίδια ζώα

Θα μπορούσατε επίσης να φτιάξετε ένα παιχνίδι για κατοικίδιό σας, χρησιμοποιώντας μια παρόμοια μέθοδο. Σιγουρευτείτε ότι χρησιμοποιείτε πολύ ανθεκτικό, χοντρό ύφασμα. Θα μπορούσατε ακόμη και να προσθέσετε λίγο catnip στο ρύζι, αν έχετε γάτα στο σπίτι.

DIY κουδουνίστρες

Το ρύζι είναι ιδανικό για να φτιάξετε κουδουνίστρες. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα μικρό δοχείο ή ένα άδειο πλαστικό Πασχαλινό αυγό για να γεμίσετε και να το κολλήσετε ανάμεσα σε δύο κουτάλια. Credits: Cleverly