Τα θρεπτικά συστατικά που μας προσφέρει το σταφύλι
Το σταφύλι είναι ένα νόστιμο και θρεπτικό καλοκαιρινό φρούτο που απολαμβάνουμε όμως και αυτή την εποχή,στις αρχές του Φθινοπώρου.
Μερικοί νομίζουν ότι παχαίνει, κάτι που δεν ισχύει αφού μια μερίδα σταφυλιών, περίπου 15-20 ρώγες, αποδίδει περίπου 70 θερμίδες, όσες δηλαδή ένα μέτριο νεκταρίνι ή ροδάκινο.
Το σταφύλι είναι ένα φρούτο υψηλής διατροφικής αξίας, που προσφέρει πλήθος πολύτιμων συστατικών στον οργανισμό μας.
Είναι καλή πηγή βιταμίνης C, η οποία ενισχύει την άμυνα του οργανισμού μας, βιταμίνης Α που είναι απαραίτητη για την καλή λειτουργία των ματιών και την πρόληψη διαταραχών της όρασης, και επίσης περιέχει κάλιο, βιταμίνες του συμπλέγματος Β και φυτικές ίνες.
Τέλος, το σταφύλι διαθέτει υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά συστατικά, όπως η ρεσβερατρόλη, που τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει έντονο επιστημονικό ενδιαφέρον, καθώς υπάρχουν ενδείξεις ότι ασκεί αντιφλεγμονώδη, καρδιοπροστατευτική, αντικαρκινική και αντιγηραντική δράση.
Πηγή: neadiatrofis.gr