Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

Δηλώσεις στο CNN GREECE της Γ.Γ του Υπουργειου Τουρισμου Ευρυδίκης Κουρνέτα.


 
Σημαντικές πρωτιές και διακρίσεις κατακτά το τελευταίο χρονικό διάστημα οελληνικός τουρισμός, αναβαθμίζοντας τη διεθνή παρουσία και εδραιώνοντας τη θέση της Χώρας μας ως καταξιωμένος παγκόσμιος τουριστικός προορισμός» τονίζει η Γενική Γραμματέας Τουρισμού, Ευρυδίκη Κουρνέτα.

Αναφέρει ότι «οι επιτυχίες αυτές οφείλονται στη συγκροτημένη εθνική τουριστική πολιτική μας με απτά και μετρήσιμα αποτελέσματα, παρά τον ανταγωνισμό και τις διεθνείς γεωπολιτικές συγκυρίες».

Η κα Κουρνέτα τονίζει:
«Συγκεκριμένα η Ελλάδα ισχυροποιεί τον ρόλο της στον παγκόσμιο τουρισμό με την εκλογή της για πρώτη φορά στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών, στο οποίο συμμετέχουν 33 χώρες για την περίοδο 2018 – 2021.

Επίσης η Ελλάδα και το Υπουργείο Τουρισμού αναλαμβάνουν για πρώτη φορά την προεδρία στην κορυφαία συνάντηση του ΟΟΣA για τον τουρισμό και τη βιώσιμη ανάπτυξη, στην 100ή συνάντηση της Επιτροπής Τουρισμού του Οργανισμού, όπου συμμετέχουν οι Υπουργοί Τουρισμού των χωρών – μελών και μη, και παράγοντες της διεθνούς τουριστικής βιομηχανίας. Στην υψηλού επιπέδου συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί 2 και 3 Οκτωβρίου στο Παρίσι, θα προεδρεύσει η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά.

Το πρώτο βραβείο πήρε το βίντεο του ΕΟΤ «Greece- A 365 Day Destination» στη Γενική Συνέλευση του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού στην Κίνα. Ψηφίστηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού ως το κορυφαίο βίντεο τουριστικής προβολής στην Ευρώπη για το 2017 ανάμεσα σε 23 υποψήφιες χώρες. Επίσης απέσπασε μία ακόμη πρωτιά, καθώς και στο Διεθνές Φεστιβάλ του Ζάγκρεμπ βραβεύτηκε ως το κορυφαίο ανάμεσα σε 48 ταινίες».

«Ο ελληνικός τουρισμός είναι προτεραιότητα της κυβέρνησής μας» δηλώνει η κα Κουρνέτα. «Σε συνδυασμό με την ενίσχυση της διεθνούς εικόνας και θέσης της χώρας μας, και με σεβασμό στο περιβάλλον και τη βιώσιμη ανάπτυξη, θα πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας μας και στην προσέλκυση επενδύσεων».

ΠΗΓΗ:http://www.cnn.gr/news/ellada/story/98814/me-isxyri-pagkosmia-paroysia-i-ellada-kai-diethneis-diakriseis-gia-ton-elliniko-toyrismo