Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

Σοκαριστικές εικόνες από αδέσποτο σκύλο στο κέντρο της Θήβας


Ανώνυμα ένας συμπολίτης μας κάλεσε στο Δήμο για να ενημερώσει για χτυπημένο σκυλί, που είχε δει την Τετάρτη, σε κεντρικό δρόμο της Θήβας.

Ένας υπάλληλος του δήμου μαζί με ένα μέλος της φιλοζωικής άρχισαν να «χτενίζουν» το κέντρο της Θήβας για να εντοπίσουν το τραυματισμένο σκυλί.

Μετά από πολύ ώρα και σχεδόν κατά τύχη κατάφεραν να το εντοπίσουν σφηνωμένο ανάμεσα σε ένα σκαλί και μία πόρτα υπογείου.

Ο σκύλος ανήμπορος να κουνηθεί, κάτω από έναν σωρό φύλλων, προσπαθούσε να αμυνθεί όντας κατατρομαγμένος.


Ο δήμος επικοινώνησε με τον ιδιοκτήτη του υπογείου στο οποίο είχε σφηνώσει ο σκύλος, η πόρτα άνοιξε και ο σκύλος μεταφέρθηκε στον γιατρό, όπου ακολούθησαν αιματολογικές εξετάσεις, υπέρηχος, και μπήκε κατευθείαν σε ορό.

Μέχρι στιγμής ξέρουμε ότι έχει υποθερμία σε πολύ προχωρημένο στάδιο, διαγνώστηκε με αναιμία, ασκήτη, ίκτερο, οίδημα στα πίσω πόδια, και λοιπά υποδόρια οιδήματα, και διάφορες εκχυμώσεις.

Τα πρώτα έξοδα έχουν φτάσει ήδη τα 280 ευρώ, από τα οποία έχουν καλυφθεί μόνο τα πρώτα 80, από τον ιδιοκτήτη του υπογείου που δεν άντεξε στη θέα του σκύλου και ζήτησε να βοηθήσει.

Η κατάστασή του απαιτεί νοσηλεία στην κλινική, η οποία ανεβαίνει καθημερινά κατά 30 ευρώ, ενώ ο γιατρός μας υπολογίζει ότι αν τα καταφέρνει, θα χρειαστεί ένα δεκαπενθήμερο, άρα γύρω στα 450 ευρώ, έξτρα των εξετάσεων.

Ο μικρός είναι αρσενικός, 14 κιλών, νεαρός σε ηλικία και δεν έχουμε ιδέα ούτε πώς βρέθηκε εκεί, ούτε πώς έφτασε σε αυτήν την κατάσταση, χωρίς κανείς να τον πάρει χαμπάρι.

Διαβάστε την δημοσίευση του Φιλοζωικού Συλλόγου Θήβας Αγ. Φραγκίσκος: