Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017

Ποιος είναι ο σωστός τρόπος να πλένουμε τα λαχανικά



Ποιος είναι ο πιο σωστός τρόπος να πλένουμε τα λαχανικά για να εξουδετερώσουμε τα βακτήρια, ειδικά αν πρόκειται να τα καταναλώσουμε ωμά;

Αν και πολλοί συνηθίζουν να μουλιάζουν σε μια λεκάνη με νερό τα πλατύφυλλα λαχανικά, όπως είναι το μαρούλι, ο τρόπος αυτός προκαλεί την απώλεια ορισμένων θρεπτικών συστατικών του που είναι υδατοδιαλυτά, ενώ αυξάνει και τον κίνδυνο να μεταφερθούν τα μικρόβια από το ένα σημείο στο άλλο.

Η καλύτερη λύση είναι να τα πλένουμε σε άφθονο τρεχούμενο νερό, χρησιμοποιώντας και ξύδι αν θέλουμε, το οποίο λόγω της οξύτητάς του καταστρέφει ορισμένους μικροοργανισμούς.