Ποιος είναι ο πιο σωστός τρόπος να πλένουμε τα λαχανικά για να εξουδετερώσουμε τα βακτήρια, ειδικά αν πρόκειται να τα καταναλώσουμε ωμά;
Αν και πολλοί συνηθίζουν να μουλιάζουν σε μια λεκάνη με νερό τα πλατύφυλλα λαχανικά, όπως είναι το μαρούλι, ο τρόπος αυτός προκαλεί την απώλεια ορισμένων θρεπτικών συστατικών του που είναι υδατοδιαλυτά, ενώ αυξάνει και τον κίνδυνο να μεταφερθούν τα μικρόβια από το ένα σημείο στο άλλο.
Η καλύτερη λύση είναι να τα πλένουμε σε άφθονο τρεχούμενο νερό, χρησιμοποιώντας και ξύδι αν θέλουμε, το οποίο λόγω της οξύτητάς του καταστρέφει ορισμένους μικροοργανισμούς.