Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

Ανάγκη για αιμοπετάλια απο 11χρονο κοριτσάκι


Στο νοσοκομείο παίδων «Αγία Σοφία» στο Γουδί νοσηλεύεται ένα κοριτσάκι 11 χρονών που πάσχει από λευχαιμία. Η κατάστασή της είναι σοβαρή και τις τελευταίες εβδομάδες, λόγω επιπλοκών από την χημειοθεραπεία, υποβάλλεται κάθε μέρα σε μετάγγιση αιμοπεταλίων. Τα αιμοπετάλια προέρχονται από δότες αιμοπεταλίων καθώς το δικό της αίμα δεν εχει αιμοπετάλια πια.

Δότες αιμοπεταλίων μπορούν να γίνουν άτομα τα οποία έχουν υγιέστατο αίμα (δεν έχουν στίγμα ή έντονες αλλεργίες, δεν έχουν ασθενήσει πρόσφατα, δεν παίρνουν φάρμακα κτλ).Ο υποψήφιος δότης υποβάλλεται σε μία απλή εξέταση αίματος ώστε να κρίνει ο γιατρός αν όντως είναι σε θέση να δώσει αιμοπετάλια. Αυτή η εξέταση, αν και γίνεται σε πολλά νοσοκομεία, στη συγκεκριμένη περίπτωση πρέπει να γίνει στο «Αγία Σοφία» ώστε να ενημερωθούν απευθείας οι γιατροί του παιδιού. Διαρκεί λίγα λεπτά και δεν χρειάζεται καν ραντεβού!
Εφόσον τα αποτελέσματά της είναι θετικά, τότε ακολουθεί η διαδικασία απόσπασης αιμοπεταλίων από το αίμα του δότη. Αυτή θα πρέπει να γίνει στο νοσοκομείο παίδων «Αγία Σοφία» κατόπιν ραντεβού. Όσοι είναι αιμοδότες, κατά πάσα πιθανότητα μπορούν να γίνουν και δότες αιμοπεταλίων.

Αν υπάρχει κάποιος που πληροί αυτές τις προϋποθέσεις και πιστεύει ότι μπορεί να αφιερώσει λίγο από το χρόνο του για να βοηθήσει ένα 11 παιδί, παρακαλώ, ας επισκεφθεί το νοσοκομείο «Αγία Σοφία» προκειμένου να υποβληθεί στην απλή εξέταση αίματος και, στη συνέχεια, εφόσον η εξέταση αυτή είναι θετική ας επικοινωνήσει στη διεύθυνση
xtzane@hotmail.com. Επίσης, για οποιεσδήποτε απορίες σχετικά με τη διαδικασία, το τηλεφωνικό κέντρο του«Αγία Σοφία» είναι 2132013000. Ζητείστε να σας συνδέσουν με το τμήμα αιμοδοσίας.

Η προσφορά αυτή είναι πολύτιμη γιατί το αίμα μας, για μερικούς ανθρώπους είναι ανεκτίμητο αγαθό και για τους υπόλοιπους δεδομένο...