Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ SOS ΓΙΑ ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟ ΘΗΒΑΣ


«Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε δυναμικά στην επίλυση όλων των θεμάτων και των προβλημάτων που απασχολούν εδώ και δεκαετίες την συνοικία του Προσφυγικού Συνοικισμού» δήλωσε το πρωί ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Νίκος Σβίγγος κατά την επίσκεψη του στην συνοικία.
Ο Δήμαρχος Θηβαίων συνοδευόμενος από Αντιδημάρχους, υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου και την Δημοτική Αστυνομία κατέγραψε τα προβλήματα που υπάρχουν και έχουν να κάνουν με την παλαιότητα των κτιρίων αλλά και την διαμονή σε αυτά δεκάδων αλλοδαπών χωρίς να τηρούνται οι κανόνες ασφάλειας και υγιεινής για την δημόσια υγεία.
«Η παρουσία μας σήμερα εδώ υποδηλώνει την απόφαση μας να δώσουμε τέλος σε αυτήν την τρισάθλια κατάσταση που επικρατεί» σημείωσε ο κ. Σβίγγος και συνέχισε: «θέλω να πιστεύω ότι αυτή την προσπάθεια θα την αγκαλιάσουν όλοι οι κάτοικοι του Συνοικισμού και όλοι οι συμπολίτες μας αλλά και οι αλλοδαποί οι οποίοι θα πρέπει να κατανοήσουν ότι ήρθαν στην χώρα μας για να ζήσουν καλύτερα».
Ο Δήμαρχος τόνισε ότι θα υπάρξει πρόταση για διάθεση ποσού στον Δήμο ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ ώστε να προχωρήσει η αγορά ή η αναγκαστική απαλλοτρίωση κατοικιών.
Μάλιστα κατά την επίσκεψη στον Συνοικισμό ορίστηκε επιτροπή η οποία θα προχωρήσει στην άμεση καταγραφή των ιδιοκτητών, του πληθυσμού, των κατοικιών αλλά και των αλλοδαπών έτσι ώστε μέσα από τις προβλεπόμενες  και νόμιμες διαδικασίες να προχωρήσει η κατεδάφιση όσων σπιτιών απαιτεί η σημερινή κατάσταση.
«Στόχος να δώσουμε περισσότερους ελεύθερους χώρους στους κατοίκους και να επιστρέψει η πολιτισμένη ζωή σε αυτή την ιστορική συνοικία μας» είπε χαρακτηριστικά.
Μάλιστα ο κ. Σβίγγος επανέλαβε ότι ήδη ο Δήμος Θηβαίων έχει αποστείλει επιστολές προς την Δ.Ο.Υ ώστε να ελεγχθούν όσοι ενοικιάζουν σπίτια σε αλλοδαπούς χωρίς να πληρούν τις προδιαγραφές κατοικίας καλώντας τους παράλληλα να ακυρώσουν τα συμβόλαια ενοικίασης.
«Οι Μικρασιάτες κάτοικοι του Συνοικισμού που μένουν σε επικίνδυνα σπίτια ή σε οικοδομήματα που η κατεδάφιση τους θα επηρεάσει και τις δικές τους κατοικίες θα εγκατασταθούν με ευθύνη του Δήμου σε εργατικές κατοικίες. Βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τον πρόεδρο του Ο.Ε.Κ  ο οποίος έχει κατανοήσει την όλη κατάσταση και ευελπιστώ ότι όλα θα πάνε καλά» κατέληξε στις δηλώσεις του.