Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

Τον κρατούσαν στα κρατητήρια προσωρινής κράτησης και τον άφησαν να πάει στις κοινόχρηστες τουαλέτες!



Από τα κρατητήρια προσωρινής κράτησης της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Θήβας και όχι από τα κρατητήρια όπου φυλάσσονται βαρυποινίτες , απέδρασε τελικά ο νεαρός Αλβανικής καταγωγής κακοποιός σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο πρόεδρος της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Βοιωτίας. « Ο κρατούμενος μεταφέρθηκε στα προσωρινά κρατητήρια με εντολή της διοικητή με την αιτιολογία ότι εκεί θα τον επέβλεπαν καλύτερα οι αξιωματικοί υπηρεσίας» δήλωσε ο κ. Ηλίας Τουλίτσης.

Να σημειωθεί ότι από το βράδυ της Δευτέρας τέθηκαν σε διαθεσιμότητα η διοικητής που έδωσε την εντολή μεταφοράς και οι δύο αξιωματικοί που απειλήθηκαν. Ο κύριος Τουλίτσης πρόσθεσε ότι « είναι τραβηγμένο να τεθούν σε διαθεσιμότητα οι δύο αστυνομικοί που κινδύνεψαν υπό την απειλή του όπλου του βαρυποινίτη, θα αντιδράσουμε άμεσα. Θα πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί η προανάκριση γιατί εκείνοι είναι ο τελευταίος κρίκος».

Επίσης ο κ. Τουλίτσης αποκάλυψε ότι όταν ο κρατούμενος ζήτησε τουαλέτα, μεταφέρθηκε στις κοινόχρηστες τουαλέτες που είναι και πιο κοντά, όπου εκεί έχει πρόσβαση ο καθένας και όχι στις τουαλέτες των Βαρυποινιτών στα κρατητήρια.

Ο Αλβανός βαρυποινίτης, είχε μεταχθεί στη Θήβα προκειμένου να δώσει συμπληρωματική κατάθεση στον ανακριτή για ληστεία που είχε διαπράξει σε υποκατάστημα τραπέζης στην περιοχή ενώ έχει καταδικαστεί σε 13 χρόνια φυλάκισης για διακεκριμένες κλοπές και κατοχή όπλων. Λίγο μετά τις 8 το πρωί της Δευτέρας ζήτησε να πάει στην τουαλέτα. Οι αξιωματικοί υπηρεσίας του έβγαλαν τις χειροπέδες και τον οδήγησαν στις κοινόχρηστες τουαλέτες. Όταν βγήκε κρατούσε όπλο, ακινητοποίησε τους αστυνομικούς και διέφυγε προς τον λόφο της Αγίας Τριάδος. Κάποια στιγμή μπήκε στον προαύλιο χώρο του 1ου Γυμνασίου Θήβας την ώρα που κάποιοι μαθητές έκαναν την γυμναστική τους. ¨Όπως ήταν φυσικό τα παιδιά τρομοκρατήθηκαν και μπήκαν μέσα στο σχολείο. Αστυνομικοί τον ακολουθούσαν όμως ούτε εκεί κατάφεραν να τον συλλάβουν!

Άγνωστο παραμένει ακόμα πως πέρασε το όπλο στην αστυνομική υποδιεύθυνση Θήβας….