Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

Μήνυμα της βουλευτού Αριάδνης Αγάτσα για την ημέρα της πάταξης της βίας κατά τών γυναικών

  H 25η Νοεμβρίου είναι η Διεθνής Ημέρα για την πάταξη της βίας κατά των γυναικών και ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών επισημαίνει ότι στις ημέρες μας  περίπου το 90% των θυμάτων πολέμου είναι άμαχος πληθυσμός και η πλειοψηφία γυναίκες και παιδιά, σε αντίθεση με τον προηγούμενο αιώνα που οι στρατιώτες ήταν το 90% αυτών που έχαναν τη ζωή τους στον πόλεμο.
  Πολλές γυναίκες  υφίστανται δυστυχώς  τις βαρύτερες συνέπειες, εξαιτίας του φύλου τους και της θέσης τους στην κοινωνία. Οι γυναίκες υπόκεινται σε κάθε μορφής βία, γίνονται αντικείμενα σεξουαλικής δουλείας και εξαναγκαστικής εγκυμοσύνης ή και στείρωσης ανάλογα με τις περιστάσεις.
Μια από τις βασικότερες μορφές προσβολής της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, η βία εναντίον της γυναίκας στο οικογενειακό περιβάλλον συνεχίζει ν’ αποτελεί να αποτελεί θλιβερή πραγματικότητα.
  Σήμερα αυτή η βία μπορεί και πρέπει ν’ αντιμετωπιστεί και η ευθύνη όλων μας είναι μεγάλη.
Ευαισθητοποίηση της κοινωνίας, ενημέρωση και εκπαίδευση της νέας γενιάς μέσα από το σχολείο, νομοθετικές πρωτοβουλίες, μιας και στην ελληνική νομοθεσία απουσιάζει ο όρος «βία κατά γυναικών». Πρωτοβουλίες για να εξαλειφθεί ένα «φαινόμενο» κακοποιημένων γυναικών, που προσβάλει τον Άνθρωπο.

Αριάδνη Αγάτσα
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Βοιωτίας