Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΗΚΕ 20ΜΕΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΣΤΙΒΟΥ Ε-Ν


Θα διεξαχθούν ταυτόχρονα στη Θήβα και το Σχηματάρι


ImageΜε πρωτοβουλία του Γιώργου Κατσιμπάρδη, επιτίμου προέδρου του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. και πρώην υφυπουργού Εσωτερικών, και του δημάρχου της Θήβας Νίκου Σβίγγου, συγκροτήθηκε εικοσαμελής Επιτροπή Πρωτοβουλίας για την Διεκδίκηση Πανευρωπαϊκών Αγώνων Στίβου Εφήβων – Νεανίδων, που θα διεξαχθούν ταυτόχρονα στη Θήβα και το Σχηματάρι (στα πρότυπα της Επιτροπής Διεκδίκησης των Μεσογειακών Αγώνων, που θα γίνουν στο Βόλο και τη Λάρισα).

Τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί συνεργασία με τον πρόεδρο του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Βασίλη Σεβαστή, και τα αρμόδια όργανα της πολιτείας (Γ.Γ.Α. κ.λ.π.), ώστε να συγκροτηθεί το θεσμικό όργανο που θα προβάλει το θέμα τής διεκδίκησης στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στίβου, αφού πρώτα ετοιμαστεί ο σχετικός «Φάκελος».
Αξίζει να σημειωθεί ότι και τα δύο Στάδια, της Θήβας και του Σχηματαρίου, είναι ολυμπιακών προδιαγραφών, γι’ αυτό και προσφέρονται για τόσο μεγάλους διεθνείς αγώνες. Παράλληλα, πρέπει να τονιστεί ότι η Θήβα είναι μια από τις αρχαιότερες πόλεις της Ευρώπης, με πολύ πλούσια μυθολογία και μεγάλη ιστορία, όπως βεβαιώνει πλήθος αρχαιολογικών ευρημάτων, και έχει ένα από τα πιο σύγχρονα Αρχαιολογικά Μουσεία της Ελλάδας. Επίσης το Σχηματάρι βρίσκεται πολύ κοντά στη Θήβα, αλλά και στη Χαλκίδα και την Αθήνα, στο κέντρο μιας αναπτυσσόμενης περιοχής  με χίλιες και πλέον βιομηχανίες και βιοτεχνίες  διαθέτει, δε, σπουδαίους χώρους για πολιτιστικές εκδηλώσεις και ένα από τα ωραιότερα Αρχαιολογικά Μουσεία της Περιφέρειας της Στερεάς Ελλάδας. Στη νότια πλευρά της πόλης βρίσκεται το μεγαλύτερο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελλάδας.    
Στην Επιτροπή μετέχουν οι:
Γιώργος Κατσιμπάρδης, επίτιμος πρόεδρος του Σ.Ε.Γ.Α.Σ., πρ. υφυπουργός Εσωτερικών
κ. Γεώργιος, μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας
Κλέαρχος Περγαντάς, νομάρχης Βοιωτίας
Νίκος Σβίγγος, δήμαρχος Θήβας
Ηλίας Χότζιας – Δημητρίου, δήμαρχος Σχηματαρίου
Βασίλης Τόγιας, βουλευτής Βοιωτίας
Βάσω Τσόνογλου - Βυλλιώτη, βουλευτής Βοιωτίας
Άρια Αγάτσα, βουλευτής Βοιωτίας
Μιχάλης Γιαννάκης, βουλευτής Βοιωτίας
Κων/νος Βενιζέλος, αντιδήμαρχος Θήβας, πρόεδρος «Γ.Σ. Πίνδαρος» Θήβας
Δημήτριος Θεοδώρου, δημοτικός σύμβουλος, πρόεδρος Δημοτικού Αθλητικού Οργανισμού Σχηματαρίου (ΔΑΟΣ) και πρόεδρος του «Γ.Σ. Ερμής» Σχηματαρίου
Αρετή Μπακοδήμου, μέλος του ΔΑΟΣ (ως γραμματέας της Επιτροπής Διεκδίκησης)
Αρετή Κυρίμη, δημοτική σύμβουλος, πρ. αντιδήμαρχος Σχηματαρίου
Θεόδωρος Βλαχογιάννης, γενικός γραμματέας του Δήμου της Θήβας
Βασίλης Περγάλιας, δημοτικός σύμβουλος Σχηματαρίου, πρώην πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου και μέλος του ΔΑΟΣ
Σπύρος Νικολάου, δημοτικός σύμβουλος Θήβας και μέλος του Δημοτικού Αθλητισμού Οργανισμού Θήβας (ΔΑΟΘ)
Σωτήρης Γεντίκης, μέλος Δ.Σ. «Ερμή» Σχηματαρίου
Θανάσης Χατζηχρονόγλου, πρόεδρος «Α.Σ. Πελοπίδα 2004»  Θήβας
Βασιλική Αλμπάνη – Γερμανού, αντιπρόεδρος ΔΑΟΘ
Λάζαρος Μαυράκης, πρόεδρος «Κίνησης Πολιτών» Δηλεσίου
 
Οι Πανευρωπαϊκοί αυτοί αγώνες θα ζητηθεί να τελεστούν ταυτόχρονα στα Στάδια της Θήβας (όπου το 2003 διοργανώθηκαν με μεγάλη επιτυχία οι Βαλκανικοί Αγώνες Στίβου Α–Γ, το 2008 και 2009 οι τελικοί του Grant Prix Στίβου του Σ.Ε.Γ.Α.Σ.) και του Σχηματαρίου (όπου το 2009 διοργανώθηκαν, επίσης με μεγάλη επιτυχία, οι Βαλκανικοί Αγώνες Στίβου Ε-Ν)
Οι δαπάνες των αγώνων θα καλυφθούν από τον Σ.Ε.Γ.Α.Σ. και την Γ.Γ.Α. Οι δύο Δήμοι, Θήβας και Σχηματαρίου, και η Νομαρχία Βοιωτίας, θα επιβαρυνθούν μόνο με τα έξοδα διοργάνωσης πολιτιστικών εκδηλώσεων που, εφόσον το επιθυμούν, θα προγραμματίσουν και θα πραγματοποιήσουν στις πόλεις τους.
     Σημειώνεται, τέλος, ότι η Επιτροπή θα προτείνει στο μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο οι Πανευρωπαϊκοί αυτοί αγώνες να τεθούν υπό την αιγίδα του και, επίσης, υπό την αιγίδα της υπουργού Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Άννας Διαμαντοπούλου, και του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλου Γερουλάνου.