Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

Επίσκεψη μαθητών στον Δήμαρχο Θηβαίων


Αντιπροσωπεία μαθητών της Τρίτης τάξης του 1ου Γυμνάσιου της Θήβας υποδέχτηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Νίκος Σβίγγος τους οποίους συνόδευε ο καθηγητής τους κ. Χρήστος Μήτσης.
Οι μαθητές ζήτησαν από τον Δήμαρχο τις απόψεις του σχετικά με την οικολογική μετακίνηση μέσα στην πόλη στα πλαίσια εκδήλωσης που ετοιμάζουν (ecomobility 2009-2010).
Ο Δήμαρχος Θηβαίων στην ομιλία του αναφέρθηκε εκτενώς στην αναγκαιότητα της μετακίνησης όλων των πολιτών με μέσα φιλικά προς το περιβάλλον, που δεν ρυπαίνουν την ατμόσφαιρα, αλλά ταυτόχρονα εξοικονομούν ενέργεια στα πλαίσια της πράσινης ανάπτυξης που προωθείται Παγκοσμίως.
Σε ότι αφορά την πόλη ο κ. Σβίγγος ανέφερε ότι στόχος της δημοτικής αρχής είναι να τεθούν στην κυκλοφορία ηλεκτροκίνητα οχήματα για την δωρεάν και οικολογική μετακίνηση των πολιτών σημειώνοντας μάλιστα ότι ο Δήμος διαθέτει ήδη δυο από αυτά, τα οποία για λόγους γραφειοκρατικούς δεν μπορεί να τα εντάξει στην κυκλοφορία.
Παράλληλα έκανε γνωστό ότι έχει εισηγηθεί στο αρμόδιο Υπουργείο να προχωρήσει στην τοποθέτηση φωτοβολταϊκών κυττάρων στις στέγες των σχολείων και γενικά σε όλα τα Δημοτικά κτίρια και εγκαταστάσεις ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην διαπλάτυνση των πεζοδρομίων αλλά και στην λήψη όλων εκείνων των αναγκαίων μέτρων για την ασφαλή κίνηση των πεζών όπως και των Ατόμων με Αναπηρία.
Τέλος ο Δήμαρχος συνεχάρη τους μαθητές για την περσινή διάκριση του σχολείου τους σε Πανελλήνια κλίμακα (Τρίτο Βραβείο) στο θέμα της οικολογικής μεταφοράς και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία και στην φετινή τους συμμετοχή στο Ecomobility.