Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009

Άλλος για την βάρκα μας!


Παράδειγμα προς....αποφυγή για τις σχολικές μονάδες είναι το κτίριο της πρώην τεχνικής σχολής όπου σήμερα λειτουργούν ΕΠΑΣ και ΕΠΑΛ.
Κτίριο κατασκευασμένο εδώ και αρκετές δεκαετίες, αλλά όπως έχουμε γράψει ξανά, χωρίς να γίνει η παραμικρή επισκευή ή επέμβαση.
Ευτυχώς που δεν έβρεξε γιατί για μια ακόμη φορά μαθητές και καθηγητές θα είχαν να αντιμετωπίσουν.... πλημμυρικά φαινόμενα.
Σίγουρα η κατάσταση που επικρατεί εδώ και αρκετά χρόνια δεν είναι για αστεία καθώς τα νερά της βροχής περνούν μέσα απο τις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις ενώ πολλές αίθουσες μετατρέπονται σε ενυδρεία ανθρώπων.
Οι πληροφορίες που έχουμε είναι ότι επίσης εδω και αρκετά χρόνια η ΝΑΒ έχει στα ταμεία της περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ για τις απαραίτητες επισκευές. Ωστόσο άγνωστο παραμένει πότε και αν θα ξεκινήσουν επιτέλους οι εργασίες με τα όρια αντοχής και ανοχής μαθητών και καθηγητών να έχουν εξαντληθεί.
Γιατί τόση σιωπή απο τους αρμόδιους φορείς;
Γιατί η Νομαρχία δεν προχωρά άμεσα στην επισκευή του σχολικού κτιρίου;
Γιατί η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση δεν ασχολείτε με το θέμα; Μήπως κάποιοι νομίζουν ότι τοποθετήθηκαν στις θέσεις που υπηρετούν για διακοσμητικά στοιχεία;
Γιατί κ. προϊσταμένη της Δευτεροβάθμιας δεν ψάχνετε να βρείτε τι έγιναν τα 2 εκατομμύρια; Αν συμβεί κάποιο ατύχημα θα πάρετε την ευθύνη;
Αφήστε κάποια στιγμή την καρέκλα και ξεκινήστε επισκέψεις στα σχολικά κτίρια του Νομού ώστε να έχετε προσωπική επαφή και άποψη για τα προβλήματα που απασχολούν τα σχολεία μας! Εκτός και αν τα έχετε λύσει.
Εμείς σας τα γράψαμε. Και απο αύριο περιμένουμε βροχές.....