Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2009

Ιερά Σύνοδος Ιεραρχίας: Αλλαγές στην διοίκηση πρότεινε ο Αρχιεπίσκοπος


Σημαντικές αλλαγές στον τρόπο διοίκησης της Εκκλησίας, πρότεινε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, κατά τη σημερινή εναρκτήρια ομιλία του στην Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας .
«Είναι εμφανής πλέον και στην χώρα μας η τάσις και η επιδίωξις ορισμένων κύκλων για αποχριστιανοποίηση της...

ελληνικής κοινωνίας και η αποξένωσις αυτής απο τις γνήσιες παραδόσεις της. Οι απέναντι μας δεν είναι πλέον έξω και μακρυά μας. Είναι εντός των τειχών μας. Έτσι ο επανευαγγελισμός του λαού μας γίνεται προτεραιότης. Θα ήταν αδικία αν δεν υποστηρίζαμε ότι πολλά έγιναν και γίνονται στον τομέα αυτό. Είναι όμως ανάγκη να γίνουν περισσότερα και μεθοδικότερα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αρχιεπίσκοπος.

Ο κ. Ιερώνυνος αναφέρθηκε και στο θέμα της εκλογής αρχιερέων, ένα ζήτημα που τον είχε απασχολήσει και κατά το παρελθόν, απο τότε που ήταν μητροπολίτης Θηβών.

«Η εκκλησιαστική μας πραγματικότητα», είπε, «έχει δείξει ότι πρέπει να επανεξετάσουμε τον τρόπον διοργανώσεως και διοικήσεως των εκκλησιαστικών μας πραγμάτων, με γνώμονα πάντοτε τους ιερούς κανόνες, την γνήσια παράδοσή μας, τις εμπειρίες μας και τις κείμενες διατάξεις “δίχα έξωθεν επεμβάσεων”».




Διαβάστε Περισσότερα