Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

έκρυθμη κατάσταση

Είναι κοινή διαπίστωση ότι η Θήβα αποτελεί ενδιάμεσο σταθμό συγκέντρωσης εξαθλιωμένων λαθρομεταναστών από τρίτες χώρες. Η έκρυθμη κατάσταση που παρουσιάζεται στον παλαιό προσφυγικό Συνοικισμό με την γκετοποίηση που έχει γίνει εδώ και πολλά χρόνια, αποτελεί μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα για την περιοχή αλλά και για όλη την πόλη.
Οι έντονες ανησυχίες συναδέλφων εμπόρων αλλά και των μόνιμων κατοίκων, όπως ο φόβος και η ανασφάλεια που αισθάνονται, μετατρέπεται σιγά σιγά σε έντονη ρατσιστική διάθεση, που δυστυχώς οδηγεί στην απώλεια διάθεσης συμβίωσης από κοινού. Παράλληλα, και από την πλευρά των λαθρομεταναστών η μή εύρεση δουλειάς αλλά και η εκμετάλλευση τους από λίγους, τους οδηγεί στην εξαθλίωση με αποτέλεσμα την δυσάρεστη εικόνα που παρουσιάζει ο παλαιός προσφυγικός Συνοικισμός.
Το πρόβλημα διογκώνεται ακόμα περισσότερο και με την ύπαρξη οικισμού αθίγγανων, ακριβώς δίπλα από την πόλη μας, όπου και εκεί παρουσιάζονται σοβαρά προβλήματα.
Πιστεύουμε, ότι τόσο η κεντρική εξουσία όσο και η τοπική αυτοδιοίκηση από κοινού, θα πρέπει να δουν τις εξελίξεις του φαινομένου αυτού και να προστατέψουν την πόλη μας, τους κατοίκους αλλά και να δημιουργήσουν ένα ευχάριστο περιβάλλον για τους μετανάστες, χωρίς σε καμία περίπτωση να πλήττονται τα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών.

από thiva-press