Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2009

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ




Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ, μέλος της ΠΓ του ΣΥΝ και πρώην βουλευτής Εύβοιας, με αφορμή την πυρκαγιά της Β. Εύβοιας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Για μια ακόμη φορά η Εύβοιας καταστρέφεται λόγω αδυναμίας των υπευθύνων να την προστατεύσουν. Το δασικό οικοσύστημα της Λιχάδας και των Γιάλτρων της Βόρειας Εύβοιας καίγεται για τέταρτη φορά τα τελευταία χρόνια γιατί:
η ΔΕΗ δεν καθαρίζει το δίκτυό της που περνά μέσα από δασικές εκτάσεις,
η Δασική Υπηρεσία αδυνατεί να προβεί στην απαραίτητη πρόληψη,
η Πυροσβεστική Υπηρεσία δεν επεμβαίνει αποτελεσματικά.

Πότε, επιτέλους, θα υποστούν τη βάσανο της αυτόφωρης διαδικασίας οι υπαίτιοι, όπως στην προκειμένη περίπτωση είναι οι επικεφαλής των δυνάμεων δασοπυρόσβεσης που ενώ είχαν θέσει υπό έλεγχο τη φωτιά στην έναρξή της δεν την έσβησαν – πρέπει να απαγορευθεί η χρήση της λέξης αναζωπύρωση – αλλά και οι αρμόδιοι διευθυντές της ΔΕΗ, από το δίκτυο της οποίας προξενήθηκε;
Το σημερινό μοντέλο δασοπυρόσβεσης έχει προκαλέσει τραγικές καταστροφές στο φυσικό περιβάλλον της χώρας μας. Γι’ αυτό και η νέα πολιτική ηγεσία του χώρου αντί να επιδίδεται σε θορυβώδεις παρουσίες και δηλώσεις, όπως έγινε πρόσφατα στην Ηλεία, πρέπει αν προχωρήσει έγκαιρα στη συνολική επανεξέτασή του.
Ο ΣΥΝ έχει καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση».