Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009

Καταγγελία Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας



Καταγγέλουμε την αυθαιρεσία της Διοίκησης η οποία καταστρατηγώντας βασικά άρθρα του Π.Δ. 394/01 άρθρ.1 παρ.7 που ορίζουν την διάταξη της Υπηρεσίας, δημιουργεί ταλαιπωρία και αγανάκτηση στους Συναδέλφους μας.
Συγκεκριμένα με την υπ’ αριθμ. 1003/2/981-ιγ από 17-10-2009 Διαταγή της Γ.Α.Δ.Π.Σ.Ε., που περιήλθε πρωινές ώρες του Σαββάτου 17-10-2009 στην Α.Δ. Βοιωτίας μεταβλήθηκαν οι ήδη αναρτημένες υπηρεσίες από την Παρασκευή 16-10-2009 όπως προβλέπει από το ανωτέρω Π.Δ. όλων των Αστυνομικών υπηρεσιών της Α.Δ. Βοιωτίας για Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα για να κινηθεί η Διμοιρία Υποστήριξης προς συνοδεία φιλάθλων του Παναθηναϊκού από όρια Μαγνησίας με τον Νομό Φθιώτιδας μέχρι τα όρια του Νομού Βοιωτίας με Νομό Αττικής, αλλάζοντας όλη την διάταξη των υπηρεσιών.
Το πρόγραμμα τέλεσης των ποδοσφαιρικών αγώνων της Α΄ Εθνικής Κατηγορίας είναι γνωστό από τις αρχές του Καλοκαιριού και η μετακίνηση των οργανωμένων φιλάθλων είναι γνωστή αφού έχει επέλθει συμφωνία μεταξύ των αγωνιζομένων ομάδων και έχουν προμηθευτεί έγκαιρα τα εισιτήρια, έτσι κάποιες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. όφειλαν να γνωρίζουν αυτά έγκαιρα και να διατάξουν ανάλογα, ώστε να μην υπάρχουν οι ξαφνικές διαταγές και ο αιφνιδιασμός των υπηρεσιών από αυτές.
Για το ως άνω θέμα που προέκυψε, αυτό είχε συζητηθεί προ μηνών σε κοινή συνάντηση που είχαμε όλοι οι Πρόεδροι και οι Γενικοί Γραμματείς των Νομών Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος με την Στρατηγό της Γ.Α.Δ.Π.Σ.Ε. και είχαμε λάβει την διαβεβαίωση ότι τέτοιου είδους προβλήματα δεν θα υπάρξουν.
Με αυτό που συνέβη πιστεύουμε ότι για την ηγεσία μας υπάρχει η αίσθηση ότι ο Αστυνομικός ζει μόνο για την υπηρεσία και δεν είναι και αυτός άνθρωπος με προσωπικές – οικογενειακές – κοινωνικές υποχρεώσεις και δεν πρέπει να προγραμματίζει τίποτα στην ζωή του.
Ζητάμε για μια φορά ακόμη τα αυτονόητα, την εφαρμογή του παραπάνω Π.Δ., γιατί και οι Αστυνομικοί είναι άνθρωποι εργαζόμενοι και οικογενειάρχες και θα πρέπει να προστατεύονται από τις υφιστάμενες υπηρεσίες τους με τους Νόμους που με τόσους κόπους κατακτήθηκαν και δεν τηρούνται από αυτές, για να μπορούν να προγραμματίζουν και αυτοί τον τρόπο ζωής τους.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
 ΤΟΥΛΙΤΣΗΣ ΗΛΙΑΣ